Aksjeporteføljen opp til vanvittige kr 1.031.922,- i april! :D

Jeg har endelig rundet en million kroner investert i aksjefond. Hurra! Det feires med kake og fyrverkeri!

Porteføljen er opp fra kr 981.652,- til kr 1.031.922,- til siden forrige porteføljeoppdatering. Ja, du leste riktig. Jeg har nå over en million kroner investert i aksjefond. Hurra! Ryktet sier jo at den første millionen er verst, og jeg må si meg hjertens enig. Jeg blir svimmel bare å tenke på hvor mange flasker champagne jeg har forsaket for å spare så vanvittig mye penger! 😉 Men nok om champagne misbruket mitt.

Jeg har blitt kr 50.270,- rikere siden forrige oppdatering. Hoppet i aksjeverdier kommer hovedsakelig fra børsoppgang og kr 20.000,- er sparing i aksjefond. Det er jo kanskje ikke så mye for deg som leser denne bloggen? Men så betalte jeg også ned en del på boliglånet denne måneden. Justert for sparingen er porteføljen opp nesten kr 30.270,-, eller skarve 3%.

Her kan du lese om hvorfor jeg mener den første millionen er verst.

Ps: Her har du tre gode grunner til at jeg deler disse oppdateringene:

 • Det holder meg selv ansvarlig for utviklingen, da tallene ikke juger
 • Det holder meg motivert på veien mot å besitte Fuck You Money
 • Det minner meg om at det hele er en reise og at livet må nytes underveis

Jeg anbefaler at du gjør det samme!

Les ogsåHvordan jeg investerer

Tabell: Aksjeporteføljens innhold og verdier denne måneden. 

Aksjeporteføljen april 2019

En million Fuck You kroner i april!

Aksjemarkedet løftet seg videre i april og det bragte meg min første million investert i aksjefond. Det er skikkelig kult! Men samtidig er jeg ydmyk på hvor lite penger det egentlig er. For hva slags kontantstrøm kan en million kroner gi meg? Jo, ikke mer enn kr 21.500,- i rente årlig på bankkonto eller kr 30.000,- årlig fra aksjefond, hvis jeg legger 3 prosent regelen til grunn. Det er ikke mye å leve av!

Ellers har jeg ikke registrert noe spennende i aksjemarkedet denne måneden. Det kan være fordi jeg har brukt de siste ukene på å jobbe, eventuelt at jeg bare ikke bryr meg om dagen. Lite skjer. Vi er omtrent tilbake til der vi var før børsfallet startet i høst, så markedet byr ikke akkurat på kjøpsmuligheter om dagen. Uansett kan det være sunt å få litt avstand, da å følge markedet tett fort kan ende i dårlig avkastning.

Fuck You Money Porteføljen opp fra kr 888.664 til kr 1.031.922,- siden 1 januar 2019.

Det er opp kr 143.258,- siden årsskiftet.

Dette begynner jo å ligne på noe. Men jeg har fortsatt en lang vei igjen til rundt kr 6 millioner investert i aksjefond. Tenk. Herfra skal jeg bare skaffe meg kr 5 millioner til. Det er lettere sagt enn gjort, og vil kreve mye. Eller kanskje vil det gå av seg selv, da jeg allerede har rutinene etablert for å investere mye penger?

2019 Fuck You Money

 • April: kr 1.031.922,- (+ kr 50.270 – lett børsoppgang)
 • Mars: kr 981.652,- (+ kr 13.525 – flatt)
 • Februar: kr 968.127,- (+ kr 41.726 – børsfest!)
 • Januar: kr 926.401,- (+ kr 37.737 – børsfest!)

2018 Fuck you Money

 • Desember: kr 888.664,- (- kr 40.786 – børsfall!)

Nedenfor ser du utviklingen i Fuck You Money Porteføljen siden 15 mars 2014.

Les også: Hvorfor egen bolig er en elendig investering

Diagram 1: Fuck You Money Porteføljens utvikling siden 15 mars 2014 og frem til i dag.

Fuck You Money porteføljens utvikling i april 2019

Les også: Slik klarte jeg å spare kr 224.500 på 10 måneder

Alle aksjefondene steg i april

Alle fondene mine var opp i april. Det bør ikke overraske, ettersom aksjemarkedet generelt var noen prosent opp, og porteføljen min følger dette ganske tett. Best denne måneden var Vanguard Value ETF (VTV) og Vanguard Small Cap Value ETF (VBR), som begge var opp over 3%. Først nevnte var ned et par prosent sist, så en liten «reverse to mean» der altså. Resten av fondene var opp rundt en til to prosent.

Diagram 2: Aksjefondenes utvikling den siste måneden.

Aksjefond april 2019

Les også: Hvordan bli økonomisk uavhengig

Aksjeporteføljens sammensetning

Her har det (som vanlig) skjedd like lite som sist. Hvis jeg skal nevne noe, så er det at jeg må kjøpe mer av alt annet enn KLP AksjeGlobal Indeks V og KLP AksjeFremvoksende Markeder 2 fremover, da disse utgjør mye mer av den samlede porteføljen enn det jeg ønsker. Det er det enkleste viset å få vektingen deres i porteføljen dit jeg mener er best for meg.

Ps: Her kan du lese porteføljeoppdateringen for desember 2018, som var sist gang det ble gjort nevneverdige endringer i porteføljens sammensetning.

Les også: Derfor trenger du Fuck You Money

Figur: Aksjeporteføljens sammensetning ved månedsskifte (blå) og målbildet (oransje).

Aksjeporteføljens sammensetning i april 2019

Kjære leser, hvordan gikk dine investeringer i april? Er det flere der ute som har rundet sin første million kroner investert? Slikt må jo i så fall feires!

Les også: Hvor mye penger er Fuck You Money for deg?

Advarsel: Jeg anbefaler ingen å investere som meg. Husk: Jeg er bare en enkel økonomiblogger ? For investeringsråd, ta kontakt med en autorisert investeringsrådgiver, som vet hva hun gjør.

8 kommentarer om “Aksjeporteføljen opp til vanvittige kr 1.031.922,- i april! :D”

 1. Gratulerer med en million, den neste blir nok enklere nå som du får litt rentes rente-effekt!

  Jeg har hatt et aktivt forhold til investeringene mine i snart et år nå, mye takket være bloggen din, og håper å passere en halv million i løpet av året.

  April endte veldig bra for min del, og jeg er opp 25 % siden nyttår. Jeg har litt høydeskrekk, siden jeg ikke forventer at året kan fortsette slik som dette. 🙂

  Svar
  • Hei Kasami,

   Takker! Håper virkelig det, men med flaksen min kommer det vel en skikkelig korreksjon i mellomtiden 😉 Veldig gøy å høre! Nettopp derfor denne bloggen eksisterer. Ønsker deg lykke til på ferden videre!

   Svar
 2. Hei!

  Digger bloggen din, du er et stort forbilde!

  Har et spørsmål. Har lest meg opp på fond og askjer de siste 6-7 månedene, og lurer på hva du tenker om å ha et bredt utvalg aksjefond i fondsportefølja mi..?

  Har 9 fond jeg invisterer i, der 50% er globale indeksfond, 25% er nordiske/norsk indeksfond, og resterende 25% er aktive/faktor fond (deriblandt storebrand faktor, DNB teknologi og handelsbanken vekstmarked).

  Er dette dumt? Skjønner at det minker risikoen, da jeg fordeler det over mange fond. Minker det også mulig avkastning?

  Hva tenker du om dette? Bør jeg redusere antall aksjefond i portefølja? Har rundt 7-10 år tidshorisont.

  Mvh
  Henrik

  Svar

Legg igjen en kommentar