Om

Hvem er Finansnerden?

Finansnerden er en 30(pluss litt til) åring med altfor lang utdannelse(innen noe helt annet enn finans) som skildrer sin ferd på vei til økonomisk frihet.

Mitt store hårete mål er å bli økonomisk uavhengig innen 12 år, fra og med april 2014. Jeg vil ha ”FUCK YOU” money, sagt på godt norsk. Det vil si å ha nok penger investert til og høflig kunne avslå eventuelle mindre fornuftige anmodninger fra sjefen, uten å måtte bekymre meg for de økonomiske konsekvensene av det å miste jobben sparken.

Umulig å oppnå sier du?

Gjennom en kombinasjon av å 1. øke egen inntekt, 2. redusere kostnader og 3. investere overskuddet mener jeg at dette er fullt oppnåelig innen april 2026. Flere har gjort det før meg, og mange andre vil gjøre det etter meg.

Merk mine ord.

Her finner du min plan for å bli økonomisk uavhengig innen april 2026.

Samtidig er det viktig å ikke stirre seg blind på dette store hårete målet.

Jeg har derfor bestemt å sette meg delmål underveis fra år til år for å enklere ha kontroll på hvordan jeg til enhver tid ligger an på ferden.

Her finner du mine delmål på veien til økonomisk frihet.

Hvorfor denne bloggen?

Jeg ønsker så å si ”å skrive mine ord i stein”, slik at jeg føler en sterkere forpliktelse til å gjennomføre planen for å nå målet om økonomisk uavhengighet.

Hva kan jeg si, jeg simpelthen elsker store hårete mål!

Videre er jeg ikke interessert i å tre verken min kunnskap eller synspunkter nedover ørene på noen. Slik hjernevasking overlater jeg til utdanningsinstitusjonene og politikere. Derimot ønsker jeg å dele av de erfaringer jeg gjør meg på ferden og kunnskapen jeg tilegner meg underveis.

Vennlig hilsen

Finansnerden
12 thoughts on “Om

 1. Det er nå på sin plass å komme med kred for at du fremstår som en sympatisk, seriøs og troverdig fyr. Jeg er ikke typen som naivt hiver meg på verken det ene eller det andre, men med inntrykket av en bra personlighet, en solid og godt argumentert plan forankret i kunnskap og erfaring, oppleves bloggen din som et hyggelig sted å oppholde seg:) Håper også flere får opp øynene for mulighetene for fremtidig økonomisk uavhengighet som du skisserer svært målbevisst og kompetent her i bloggen.. Gjerne noen damer også, kan få til mye klein flørting her basert på «å legge inn aksjer for fremtidig avkastning»;)
  Mvh Ron

 2. Hei, jeg er 22 og har samme mål som deg. Jobber som automatiker og har startet ett lite eiendomsforetak som kjøper/seksjonerer/leier ut boliger. Bor selv i ett utleiehus og leier ut for 100.000 året. Og har ca 100.000 i aksjer. Jeg har brukt de siste mnd til og sette meg inn i valuta/råvaretrading og har en demo-konto jeg tester strategier på. Hva tenker du om råvare/valuta trading? Bortkastet tid? Så noe var nevnt i «a random walk down wallstreet» at det var grunnen til at du ikke har troen på slikt. Hvorfor? (Har bestilt boken)

  1. Hei Marius,

   Grattis med et fantastisk utgangspunkt for å bygge videre formue! Skulle ønske jeg var like iniativrik, da jeg var på din alder. Shit, nå hørtes jeg gammel ut… Uansett, tilbake til spørsmålet ditt.

   Siden du spør. Råvare/valuta-trading er ikke annet enn ren gambling i mine øyne. Du kan godt ha flaks i begynnelsen, men på sikt går det sannsynligvis til helvete, da du vil ha oddsen mot deg hele veien. Ingen vet hvilken vei valuta og råvarer vil svinge fra time til time, eller fra dag til dag. Selv super intelligente eksperter som Tina Saltvedt, som har dedikert hele sitt liv til å analysere oljeprisen vet ikke hvor prisen vil være om et år.

   Ellers flott at du har kommet i gang med din «utdannelse» innen aksjer og eiendom. Anbefaler at du og tar en kikk på «The intelligent investor» av Benjamin Graham. Dette er selve bibelen blant verdiinvestorer verden over, bla. Warren Buffett.

   1. Innenfor både råvarer og valuta er spillet rigga imot hobbytradere, siden det finnes aktører med lovlig informasjon om markedet du ikke kan ha tilgang på som vil slå deg. De snakker om dette på en av de første Pengepodden-episodene.

    1. Råvarer og valuta er et tapsprosjekt for oss vanlig dødelige. Nordnet gutta har helt rett her. Ler meg skakk hver gang jeg kommer over artikler og reklame med overskriften «bli rik i en fei med valuta/råvare trading». #setuptofail

 3. Hei finansnerden jeg er en 16 år gammel gutt og er ifølge min mor overinteressert i penger (noe som jeg ser på som noe positivt). Jeg går gjennom den fasen hvor jeg lurer på HVA JEG SKAL BLI. Det jeg tenker mest på er forsikringsrådgiver noe som jeg føler passer meg bra siden hva du tjener avhenger i stor grad av hva du produserer. Jeg vil ha en jobb hvor det er stort lønnspotensial og muligheten for å starte eget (har virkelig lyst å bli grunder en dag). Jeg lurer på om du har noen tanker om mulige karriere valg for meg. Er vel kanskje vert å nevne at jeg har ganske gode karakterer så utdannings mulighetene er ikke akkurat begrenset. Synes du forresten at det er vert å ta en masters elle bør jeg starte å jobbe etter en bachelor grad? Setter virkelig pris på en tilbakemelding.

  For øvrig vil jeg si at jeg fant bloggen din for litt siden og liker den virkelig godt og vil anbefale den til alle som er seriøse om å oppnå økonomisk uavhengighet.

  jeg har foreseten startet en blogg, hadde vært kjekt vist du skjeket den ut.

 4. Hei,

  Oppdaget bloggen din ved en tilfeldighet, men dette er spennende saker! Driver selv med noe av det samme etter å ha oppdaget mr moneymustache i fjor. Lykke til!

 5. Hei Nerden :).

  Jeg lurer på aspekten kring «redusere kostnader», du tenker relativt inflasjon va? Slik att du ligger lavere enn inflasjonstakten hva gjelder kostnadsökning? Ikke slik at du har negativ vekst i kostnader vel?

  Mvh Filosofen

Leave a Reply

Your email address will not be published.