Om Finansnerden

Hei, Finansnerden her!

Jeg har her skildret min egen reise til økonomisk frihet siden april 2014. Eller til å besitte «Fuck You Money«, som jeg pleier å si. Det vil si å ha nok penger investert til at jeg kan leve slik jeg ønsker, uten å måtte bekymre meg for de økonomiske konsekvensene av å miste jobben.

Målet ble nådd i 2021, etter fantastisk avkastning i aksjemarkedet i ly av pandemien. Det kan du lese mer om her. Følelsen av å se avkastningen i porteføljen utgjøre fire-fem ganger inntekten fra jobben min måned etter måned er sinnsyk, og jeg håper du en dag får oppleve det samme.

Lyst å vite mer om hvordan jeg investerer?

Sjekk denne episoden av Pengepodden, hvor jeg snakker om investorfeil, fondsvalg og porteføljebygging.

Hvordan gjorde jeg det?

Oppskriften på å ende med en del millioner kroner er egentlig enkel, og handler om å:

 • øke egen inntekt
 • redusere kostnader
 • investere overskuddet fornuftig

For så å fokusere på dette i flere år. Hvor lang tid det vil ta kommer an på hvor mye penger du ønsker, hvor mye du greier å tjene og hvor stor andel av dette igjen du greier å investere. Samtidig kan du ikke gjøre store feil når du investerer, og du må greie å være investert også når pilene peker ned på børsene.

Dessverre har jeg sett mange implodere og tape mye penger over årene. De blir grådige når aksjemarkedet stiger og tar for høy risiko. Samtidig feiger de ut og selger aksjefond under børsfall. Hold på slik og du vil få bedre avkastning på pengene dine ved å ha dem på en sparekonto i banken.

For dette med å investere penger er både enkelt og vanskelig på en gang.

Jeg har derfor lansert et nytt nyhetsbrev, laget for å hjelpe deg med å få sparepengene dine til å vokse. Her deler jeg også hvordan jeg investerer mine egne penger, og utviklingen i Fuck You Money porteføljen min.

Lyst å abonnere? Da kan du fylle ut skjemaet som du finner nedenfor.

Sparepengene dine vil takke deg!

Hilsen Finansnerden

12 kommentarer om “Om Finansnerden”

 1. Det er nå på sin plass å komme med kred for at du fremstår som en sympatisk, seriøs og troverdig fyr. Jeg er ikke typen som naivt hiver meg på verken det ene eller det andre, men med inntrykket av en bra personlighet, en solid og godt argumentert plan forankret i kunnskap og erfaring, oppleves bloggen din som et hyggelig sted å oppholde seg:) Håper også flere får opp øynene for mulighetene for fremtidig økonomisk uavhengighet som du skisserer svært målbevisst og kompetent her i bloggen.. Gjerne noen damer også, kan få til mye klein flørting her basert på «å legge inn aksjer for fremtidig avkastning»;)
  Mvh Ron

  Svar
 2. Hei, jeg er 22 og har samme mål som deg. Jobber som automatiker og har startet ett lite eiendomsforetak som kjøper/seksjonerer/leier ut boliger. Bor selv i ett utleiehus og leier ut for 100.000 året. Og har ca 100.000 i aksjer. Jeg har brukt de siste mnd til og sette meg inn i valuta/råvaretrading og har en demo-konto jeg tester strategier på. Hva tenker du om råvare/valuta trading? Bortkastet tid? Så noe var nevnt i «a random walk down wallstreet» at det var grunnen til at du ikke har troen på slikt. Hvorfor? (Har bestilt boken)

  Svar
  • Hei Marius,

   Grattis med et fantastisk utgangspunkt for å bygge videre formue! Skulle ønske jeg var like iniativrik, da jeg var på din alder. Shit, nå hørtes jeg gammel ut… Uansett, tilbake til spørsmålet ditt.

   Siden du spør. Råvare/valuta-trading er ikke annet enn ren gambling i mine øyne. Du kan godt ha flaks i begynnelsen, men på sikt går det sannsynligvis til helvete, da du vil ha oddsen mot deg hele veien. Ingen vet hvilken vei valuta og råvarer vil svinge fra time til time, eller fra dag til dag. Selv super intelligente eksperter som Tina Saltvedt, som har dedikert hele sitt liv til å analysere oljeprisen vet ikke hvor prisen vil være om et år.

   Ellers flott at du har kommet i gang med din «utdannelse» innen aksjer og eiendom. Anbefaler at du og tar en kikk på «The intelligent investor» av Benjamin Graham. Dette er selve bibelen blant verdiinvestorer verden over, bla. Warren Buffett.

   Svar
   • Innenfor både råvarer og valuta er spillet rigga imot hobbytradere, siden det finnes aktører med lovlig informasjon om markedet du ikke kan ha tilgang på som vil slå deg. De snakker om dette på en av de første Pengepodden-episodene.

    Svar
    • Råvarer og valuta er et tapsprosjekt for oss vanlig dødelige. Nordnet gutta har helt rett her. Ler meg skakk hver gang jeg kommer over artikler og reklame med overskriften «bli rik i en fei med valuta/råvare trading». #setuptofail

     Svar
 3. Hei finansnerden jeg er en 16 år gammel gutt og er ifølge min mor overinteressert i penger (noe som jeg ser på som noe positivt). Jeg går gjennom den fasen hvor jeg lurer på HVA JEG SKAL BLI. Det jeg tenker mest på er forsikringsrådgiver noe som jeg føler passer meg bra siden hva du tjener avhenger i stor grad av hva du produserer. Jeg vil ha en jobb hvor det er stort lønnspotensial og muligheten for å starte eget (har virkelig lyst å bli grunder en dag). Jeg lurer på om du har noen tanker om mulige karriere valg for meg. Er vel kanskje vert å nevne at jeg har ganske gode karakterer så utdannings mulighetene er ikke akkurat begrenset. Synes du forresten at det er vert å ta en masters elle bør jeg starte å jobbe etter en bachelor grad? Setter virkelig pris på en tilbakemelding.

  For øvrig vil jeg si at jeg fant bloggen din for litt siden og liker den virkelig godt og vil anbefale den til alle som er seriøse om å oppnå økonomisk uavhengighet.

  jeg har foreseten startet en blogg, hadde vært kjekt vist du skjeket den ut.

  Svar
 4. Hei,

  Oppdaget bloggen din ved en tilfeldighet, men dette er spennende saker! Driver selv med noe av det samme etter å ha oppdaget mr moneymustache i fjor. Lykke til!

  Svar
 5. Hei Nerden :).

  Jeg lurer på aspekten kring «redusere kostnader», du tenker relativt inflasjon va? Slik att du ligger lavere enn inflasjonstakten hva gjelder kostnadsökning? Ikke slik at du har negativ vekst i kostnader vel?

  Mvh Filosofen

  Svar

Legg igjen en kommentar