Investeringsporteføljen opp til 2 363 387 kroner i mai

Jeg endte i minus i mai og kompenserte ved å kjøpe mer aksjefond. Samtidig kan jeg allerede være i besittelse av Fuck You Money – hva tror du?

Investeringsporteføljen min er opp fra 2 300 559 kroner 2 363 387 kroner siden forrige porteføljeoppdatering. Det er opp 62 828 kroner eller cirka 2,7 prosent siden april, og nok til å kjøpe omtrent 89 kilo kongekrabbe i fiskedisken på Meny.

Merk. Jeg er kun opp denne måneden fordi jeg investerte rundt 75 000 kroner. Det er mye til å være meg, men jeg hadde ufyselig nok for mye kontanter på bankkonto. Pengene hev jeg inn i aksjefond hvor de skal godgjøre seg fremover.

Renten jeg får på bankkonto er jo negativ. Det ser kanskje ikke sånn ut. Men trekk fra noen prosent for prisstigningen og 22 prosent skatt på renteinntekter, så ser du det fort. Det er derfor kjekt å ikke ha mer enn nødvendig stående i banken.

Et par hundretusen i mulighetsfondet mitt får holde.

Status for investeringsporteføljen min i mai ser du nedenfor.

Her ser du status for Finansnerdens investeringsportefølje siste måned.
Her ser du status for Finansnerdens investeringsportefølje siste måned.

Les også: Eiendom som verktøy for å oppnå økonomisk frihet

Hvor kom avkastningen fra?

Det globale aksjemarkedet var opp rundt to prosent i mai. Jeg endte i minus og gjorde det dermed dårligere enn referanseindeksen min. Det skyldes alternative investeringer, som var ned 21,6  prosent eller 58 153 kroner.

Men det er helt greit da dette er risikable greier. Hittil har jeg flyttet rundt 300 000 kroner fra denne delen av porteføljen over i tryggere aksjefond. Fortsatt står det 210 000 kroner igjen, så det blir spennende å følge med utviklingen fremover.

Små nordiske kvalitetsselskaper bidro mest

Utviklingen i aksjefondene jevnet ut verdifallet i alternative investeringer, og sammen med friske kroner endte jeg måneden godt i pluss. Små nordiske kvalitetsselskaper bidro mest i kroner med resten av fondene hakk i hæl.

Merk at tallene i tabellen under inkluderer månedens fondskjøp.

For nye lesere: Det globale aksjemarkedet ved aksjeindeksen MSCI World i norske kroner er referansepunktet jeg måler investeringsporteføljen min mot. Jeg avviker fra indeksen ved å overvekte fremvoksende markeder, små selskaper og visse bransjer, som jeg har spesielt tro på.

Her ser du hvordan de ulike bestanddelene av investeringsporteføljen min har endret seg siden forrige måned.
Her ser du hvordan de ulike bestanddelene av investeringsporteføljen min har endret seg siden forrige måned.

Les også: Derfor trenger du Fuck You Money

Mer Fuck You Money til meg

Fuck You Money porteføljen når stadig nye høyder. Oppgangen det siste året kan jeg takke en eks-kollega for. Han fikk meg til å forstå når det kan være fornuftig å gjøre risikable veddemål med høy potensiell gevinst med en liten del av porteføljen.

Eksempel: Si en investering har 25 prosent sjanse for et positivt utfall. Går det bra, er oppsiden cirka 25X. Investerer jeg 100 000 kroner og taper pengene, har det å lite å si. Men får jeg rett, kan de 100 000 bli 2,5 millioner kroner.

Da er det et veddemål som jeg er villig til å ta.

Så takk – du vet hvem du er!

Samlet for året er Fuck You Money porteføljen opp fra 1 870 071 kroner kroner til 2 363 387 kroner siden 1. januar 2020.

Det er en økning på 493 316 kroner hittil i år.

Utvikling per måned siste tolv måneder:

 • Mai: kr 2 363 387 (+ 62 828 – svak oppgang)
 • April: kr 2 300 559 (+133 953 – lett oppgang)
 • Mars: kr 2 166 606 (+46 542 – relativt flatt)
 • Februar: kr 2 120 064 (+125 915- oppgang)
 • Januar: kr 1 994 149 (+124 078 – oppgang)
 • Desember: kr 1 870 071 (+169 681 – oppgang)
 • November: kr 1 700 390 (+135 913 – oppgang)
 • Oktober: kr 1 564 477 (+62 224 – oppgang)
 • September: kr 1 502 253 (+ 66 122 – oppgang)
 • August: kr 1 436 131 (+ 34 666 – svak oppgang)
 • Juli: kr 1 401 465 ( + 57 116 – humpete!)
 • Juni: kr 1 344 349 (+ 21 349 – relativt flatt)
 • Mai: kr 1 323 000 (+ 21 000 – lett oppgang)
 • April: kr 1 302 000 (+ 212 000 – rekyl!)

Nedenfor ser du utviklingen i Fuck You Money Porteføljen siden 15 mars 2014.

Utviklingen i Fuck You Money Porteføljen siden mars 2014 og frem til i dag.
Utviklingen i Fuck You Money Porteføljen siden mars 2014 og frem til i dag.

Investeringsporteføljens sammensetning

Alternative investeringer utgjør nå 8,9 prosent, ned fra nesten 12 prosent sist måned. Samtidig har jeg en for stor andel av porteføljen i bransjefond og et fond som investerer i små nordiske kvalitetsselskaper. Jeg synes likevel ikke skjevhetene er stor nok til å rebalansere, da de er mindre enn fem prosent i begge tilfeller.

Ellers er det meste omtrent som sist.

Her ser du investeringsporteføljens sammensetning i dag sammenlignet med hva jeg mener er ideelt.
Her ser du investeringsporteføljens sammensetning i dag sammenlignet med hva jeg mener er ideelt.

Er jeg egentlig allerede i mål?

Jeg har allerede nådd målet jeg satte meg tilbake i 2014. Den gang ønsket jeg 4,1 millioner kroner i aksjefond og en utleiebolig. Investeringsporteføljen min er i dag verdt rundt 2,7 millioner inkludert kontanter. I tillegg har jeg en utleiebolig som er verdt rundt 7 millioner med alt for lav belåning.

Det er ikke 4,1 millioner i aksjefond.

Men det er kun fordi jeg har en stor andel av pengene mine som er til investeringer i utleieboligen. I figuren under ser du hvordan 73 prosent av porteføljen er i utleieboligen når denne inkluderes.

Jeg vet, tidenes skjeveste portefølje! Men den er likevel verdt rundt 10 millioner kroner, eller rett over en million amerikanske dollar når jeg trekker fra gjelden.

Så hva nå?

Jeg vet ikke enda.

Men det kan tyde på at denne bloggen har utlevd nytten sin – i hvert fall i dagens format.

Her ser du sammensetningen i porteføljen min inkludert utleieboligen.
Her ser du sammensetningen i porteføljen min inkludert utleieboligen.

Kjære leser, hvordan gikk det med investeringene dine i mai?

Les også: 5 ting jeg har lært av tre måneder med utleie

16 kommentarer om “Investeringsporteføljen opp til 2 363 387 kroner i mai”

 1. Gratulerer med 10 millioner! Har vært spennende å følge reisen din, og motiverende å se hva man kan få til på noen år hvis man gjør en skikkelig innsats! Takk for inspirasjonen.

  Svar
 2. Når jeg ser på fordelingsgrafen på hvor stor del av verdier du har i bolig så slår det meg at jeg burde kommer meg inn på boligmarkedet for lenge siden. At man kan ha verdistigning med lånte penger gjør det mer attraktivt når man skal «komme i gang» (forutsatt at de fortsetter å stige)

  Svar
 3. Hei😊
  Så fin blogg du har! Spennende! Hvor kan man se mer spesifikt hvilke fond og aksjer du har. Altså navn på de? Jeg klarer ikke å finne det på siden din
  Kan du evt oppdatere med navn eller skrive linken?

  Mvh inge

  Svar
 4. Mye av det er indeksfond. Du kan se hvilke indekser han investerer i og så er det bare å velge ett indeksfond som dekker den indeksen. For globale selskaper er det bare å gå for ett billig fond som KLP sitt. Hint KLP er generelt billigst i norge

  Svar
 5. Har du noen tanker om et potensielt krakk og hvordan man kan posisjonere seg? Hvis man tenker på oppside vs. nedside gitt at aksjemarkedet er ATH, potensielle høyere renter i horisonten osv.

  Jeg vurderer å selge deler av porteføljen ut (DCA ut av markedet, kanskje 5% i måneden), slik at man posisjonerer seg ift. et potensielt krakk. En annen strategi er bare å beholde hele porteføljen og heller sørge for at du har krutt til å kjøpe seg inn hvis et krakk skjer. Noen tanker om dette?

  Svar
  • Stusselig at bloggen er «nedlagt», livet blir ikke helt det samme uten innsynet til en oppegående og engasjerende finansnerd.. Bloggen var så mye mer enn bare porteføljeoppdateringene en stund.. Finansnerden har vært til stor inspirasjon på mange områder, kjedelig at han ikke syns det er verdt strevet med å være til inspirasjon for oss lenger.

   Svar
 6. Ja, synes han hvert fall får ta seg bryet med en siste oppdatering og et «på gjensyn» eller noe sånt. På det mest aktive var det en fremragende blogg!

  Svar
 7. Forståelig at du slutter finansnerden, lite å tjene på å skrive for en liten nisje på et lite språk, uten brukerbetaling i et stadig mindre attraktivt annonsemarked.

  Men kan ikke du skrive en pdf-bok om dette en vakker dag, som vi i den kringe krets kan kjøpe for en penge? 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar