Aksjeporteføljen opp til kr 1.034.083,- i juni :D

Aksjemarkedet er opp siden mai og Fuck You Money porteføljen min har aldri vært mer verdt.

Det går (fortsatt) opp og ned her i verden, og spesielt i aksjemarkedet. Porteføljen min er nemlig opp fra kr 1.000.932,- til kr 1.034.083,- siden forrige porteføljeoppdatering. Dermed har jeg fortsatt over en million kroner investert i aksjefond. Samtidig er det ny rekord for Fuck You Money porteføljen min, som aldri har vært mer verdt!

Jeg har altså blitt kr 33.151,- «rikere»siden sist. Det til tross for at jeg kjøpte aksjefond for knappe 8.000,- i juni – ferie koster litt må man jo vite 😉 Justert for dette er porteføljen min opp rundt 2,5% siden forrige måned. Det skyldes at aksjemarkedet globalt er opp, hvor den amerikanske aksjeindeksen S&P 500 satte ny topp i det jeg skriver dette.

Det kan jo gi den beste høydeskrekk. Jeg har i hvert fall bygget kontanter og er klar.

Er du?

Samtidig må du huske at børsene fint kan fortsette videre opp i flere år. Ingen ting er garantert, så her gjelder det å ha en solid plan og så holde seg til den, uansett hva aksjemarkedet gjør. Det handler først og fremst om å ha en portefølje du kan leve med, også når det stormer på børsen!

Ps: Tre gode grunner til at jeg deler disse oppdateringene:

 • Det holder meg selv ansvarlig for utviklingen, da tallene ikke juger
 • Det holder meg motivert på veien mot å besitte Fuck You Money
 • Det minner meg om at det hele er en reise og at livet må nytes underveis

Jeg anbefaler at du gjør det samme!

Les ogsåHvordan jeg investerer

Tabell: Aksjeporteføljens innhold og verdier denne måneden. 

Aksjeporteføljen videre opp i juni 2019

Aksjemarkedet globalt steg litt i juni

Aksjemarkedet snudde opp igjen i juni etter turbulensen i mai. Dermed er aksjeverdiene igjen på vei oppover, sakte men sikkert. Med over en million investert begynner dette endelig å bli gøy. Men det er først fra rundt 2,5 – 3 millioner og opp den årlige avkastningen vil utgjøre meningsfulle beløp for min del – da blir det skikkelig gøy!

Fuck You Money Porteføljen opp fra kr 888.664 til kr 1.034.083,- siden 1 januar 2019.

Det er opp kr 145.419- siden årsskiftet.

Sagt annerledes: jeg er opp rundt 2.900 poser med bamsemums siden nyttår.

2019 Fuck You Money

 • Juni: kr 1.034.083,- (+ 33.151 – lett børsoppgang)
 • Mai: kr 1.000.932,- (- kr 30.990 – lett børsfall)
 • April: kr 1.031.922,- (+ kr 50.270 – lett børsoppgang)
 • Mars: kr 981.652,- (+ kr 13.525 – flatt)
 • Februar: kr 968.127,- (+ kr 41.726 – børsfest!)
 • Januar: kr 926.401,- (+ kr 37.737 – børsfest!)

2018 Fuck you Money

 • Desember: kr 888.664,- (- kr 40.786 – børsfall!)

Nedenfor ser du utviklingen i Fuck You Money Porteføljen siden 15 mars 2014.

Les også: Hvorfor egen bolig er en elendig investering

Diagram 1: Fuck You Money Porteføljens utvikling siden 15 mars 2014 og frem til i dag.

Fuck You Money porteføljen i juni 2019

Les også: Slik klarte jeg å spare kr 224.500 på 10 måneder

Alle aksjefondene var opp i juni

Woho! Alle fondene mine var opp i mai – til og med de dere ikke ser 😉 Best denne måneden var Vanguard Value ETF (VTV) som la på seg rett over 4%. Alle de andre fondene lå fra omtrent 4% og ned mot å være rett over 1% i pluss. Det står i fin kontrast til den negative utviklingen i mai, da alt var ned. Men sånn er det med aksjefond.

Diagram 2: Aksjefondenes utvikling den siste måneden.

Aksjefondenes utvikling i juni 2019

Les også: Hvordan bli økonomisk uavhengig

Aksjeporteføljens sammensetning

Jeg har justert andelen hver av de store fondene KLP AksjeGlobal V og KLP AksjeFremvoksende Markeder 2 utgjør av porteføljen min fra 20% til 17,5%. Det er for å gjøre mer plass til aksjefond med små og mellomstore kvalitetsselskaper. Samtidig liker jeg ikke å være for tungt eksponert i akkurat det samme som alle andre som kjøper fond om dagen, nemlig store aksjeindekser som MSCI World og MSCI Emerging Markets.

Les også: Derfor trenger du Fuck You Money

Figur: Aksjeporteføljens sammensetning ved månedsskifte (blå) og målbildet (oransje).

Aksjeporteføljens sammensetning i juni 2019

Kjære leser, hvordan gikk dine investeringer i mai?

Les også: Hvor mye penger er Fuck You Money for deg?

Ps: Jeg anbefaler ingen å investere som meg ? For investeringsråd, ta kontakt med en autorisert investeringsrådgiver, som vet hva hun gjør!

14 kommentarer om “Aksjeporteføljen opp til kr 1.034.083,- i juni :D”

 1. Hei Finansnerden!

  Må bare si at bloggen din er inspirerende. Jeg har foreløpig bare 10% av din sum, men det er motiverende å se hvordan dette kan vokse med god sparing.

  Svar
  • Hei Linda,

   Hyggelig at du liker bloggen. Den første millionen er verst, men det må til. Deretter blir alt mye enklere! Lykke til 🙂

   Svar
 2. Gratulerer med nye høyder på sparebeløp! Utrolig gøy å følge ferden din nå som jeg har fulgt med en stund.

  Selv er jeg ganske i startgropen på min sparing relativt sett:
  – Ca 50% belånt bolig (verdi i overkant av 6m)
  – 300k på bsu (kommer trolig til å ruge på denne så lenge renten overgår lånerente, nå som jeg er blitt definert som voksen)
  – 210k i aksjer, fond og verdipapir
  – 170k på sparekonto med rente rett under 2%
  – kryptovaluta for ca 50-100k

  Jeg synes det er ekstremt vanskelig å ta gode/kloke valg om dagen. Det er fristende å sette mye inn i markedet, men samtidig så begynner høydeskrekken å ta av her(derav det altfor høye beløpet som har bygd seg opp på sparekonto).

  Min foreløpige plan er å snitte ned på noen utbytteaksjer(begynte for 7-8 mnd siden å bygge opp en utbytte-portefølje med et større innskudd og deretter månedlig sparing), men ha et edruelig forhold til investeringer fremover i påvente av større korreksjoner. Tanker her? Ser du også sitter med en del tørt krutt om dagen…

  Svar
  • Hei Rookie Mistake,

   Takk! Hyggelig at du liker bloggen og velkommen til voksenlivet 😉 Ingen store tanker her. Bare husk at det kan ta flere år før vi ser et skikkelig børsfall, så du bør ha en plan som også fungerer selv om aksjemarkedet skulle fortsette videre opp fremover. Sånn er det i aksjemarkedet, ingen ting er garantert.

   Svar
 3. Hadde vært bra om du tok med cash andelen og spareraten. Det er veldig interessante tall. Er jo totalen som teller. Selv lager jeg en med oversikt som forteller meg totalt spart beløp, spart i % av lønn, spart i % justert for med gjennomsnittslønn (lønna varierer endel pr mnd) og hvor mye fond / aksjer har steget/sunket pr med, slik at jeg virkelig kan se hvor flink jeg er til å spare også. Mnd forbruk vil gjøre mye av samme nytten, da det bør være noenlunde jevnt selvom lønnen varierer.

  Svar
  • Hei Torbjørn,

   Vurderte å ta med cash-beholdningen, men droppet det foreløpig. Men ja, det er totalen som teller. Ser an litt utover.

   Svar
 4. Dette var da et overdrevent positivt perspektiv på porteføljeutviklingen.. det er altså bare snakk om en økning på stakkarslige 2161,- siden porteføljeoppdateringen i april- så ikke mye grunn å rope hurra for. Men bra du har vett nok til å kaste bort penger på ferie- god sommer og god ferie, håper det blir mer å rope hurra for der 😉

  Svar
  • Hei Mister,

   Hehe. Viktig å feire alle seire, også de små 😉

   Ps: Er rå på å bruke penger på opplevelser! $$$

   Svar
 5. Gratulere så mye med over 1 mill. Det må være en fantastisk følelse, nyt ferien med god samvittighet.

  Med 1 mill hadde jeg klart meg i over 4 år med dagens levestandard og hyppige nedbetaling av gjeld.

  Har litt høydeskrekk jeg også, har ikke bygget noe kontanter dog. Min strategi har stort sett vært å bare kjøpe regelmessig og lukke øynene. Det har fungert helt greit.

  Artig uansett, ha en flott dag. 🙂

  Svar
 6. Hei Finansnerden,

  Jeg har blitt inspirert av bloggen din siden jeg i april 2018. Det var en tilfeldighet, jeg lå med influensa og måtte bruke tiden min på min iPhone i stedet for å være aktiv ute. Så, takk skal du ha 🙂

  Siden den gang har jeg spart ganske mye hver måned, og synes det er gøy å se at sparekontoen (eller aksjesparekontoen som det i praksis er) vokser og vokser.

  Mitt mål i antall kr er ikke helt tydelig for meg. Men jeg har nå har to mål med sparingen: 1) Jeg ønsker å ha frihet til å ta meg fri i en kortere periode dersom jeg har behov for det, og 2) jeg ønsker å kunne gi noe tilbake til mennesker som ikke har det like bra som meg.

  Når det gjelder punkt nummer to er jeg ikke helt sikker på hvordan jeg skal gjøre dette i praksis. Men et første steg vil også være å investere i fond som bidrar til at verden blir litt bedre, i stedet for litt dårligere. Jeg har oppdaget at morningstar har et ratingsystem som kalles «Morningstar sustainability rating». Jeg lurer på om du vet noe om hvor pålitelig dette systemet faktisk er? Vet du om noen andre måter jeg kan finne ut av om fondene jeg investerer i bra på bærekraft?

  Og sist, men ikke minst, tenker du selv over hva du investerer i?

  Svar
 7. Hei!
  Gratulerer så mye med 1mill! 😀

  du skriver «Det kan jo gi den beste høydeskrekk. Jeg har i hvert fall bygget kontanter og er klar.» forventer du at det kan komme et større børsfall igjen på ettersommeren som i for?

  Svar
  • Hei Inge,

   Takk! Umulig å spå svingningene på børsen på kort sikt. Man må derfor ha en solid plan (og portefølje) som man kan leve med i både gode og dårlige tider. Det innebærer bla. å ha en plan for hva man gjør dersom børsen faller kraftig og over tid. For meg vil det si å ha en kontantandel i bakhånd for å kjøpe i dårlige tider.

   Svar

Legg igjen en kommentar