Aksjeporteføljen rett ned til kr 900.904,- i juni

Nedgangen kan skyldes frykten for at en viss presidents uttalelser skal ende i en global handelskrig. Da er det like greit å dra på ferie.

Porteføljen er ned fra kr 910.535,- til kr 891.354,- siden forrige porteføljeoppdatering. Det er ned kr 19.181,- eller omtrent 2 % siden oppdateringen i mai og inkluderer kjøp av aksjefond for kr 10.000,-. Legg til de puslete kr 9.550,- i utbetalt utbytte som fortsatt godgjør seg på konto og verdiene lander totalt på kr 900.904,-. Slik sett er aksjefondene i Fuck You Money Porteføljen samlet ned over 3 % i juni når jeg justerer for innskudd og utbetalt utbytte.

Les også: Hvordan jeg investerer

Tabell: Aksjeporteføljens innhold og verdier per 30 juni 2018.

Aksjeporteføljen juni 2018

Aksjeverdiene falt i juni

Som forrige måned, kjøpte jeg aksjefond for kr 10.000,-. Det hjalp lite på utviklingen i porteføljen da aksjemarkedet hadde andre planer. Egentlig er jeg overrasket over at det ikke falt mer etter mye rare signaler rundt handelskrig fra USAs president. Det blir i hvert fall spennende å følge utviklingen videre.

Men nok om det.

Fuck You Money Porteføljen er opp fra kr 882.762,- til kr 900.904,-. siden 1 januar 2018.

Det er opp kr 18.142,- eller så vidt over 2 prosent. Den svake utviklingen her skyldes blant annet at fremvoksende markeder er noe ned siden nyttår – rundt 7 prosent om jeg skal være presis. Samlet er kr 694.398,- av pengene fra egen lomme og resten er opparbeidet gevinst. Nedenfor ser du utviklingen i Fuck You Money Porteføljen siden 15 mars 2014.

Les også: Hvorfor egen bolig er en elendig investering

Diagram 1: Fuck You Money Porteføljens utvikling siden 15 mars 2014 og frem til i dag.

Fuck you money juni 2018

Alle aksjefond ned i juni

I kontrast til sist er alle aksjefondene ned denne måneden. Verst gikk det utover KLP AksjeFremvoksende Markeder 2 og Vanguard FTSE All-World ex-US small-cap indeks ETF (VSS), som var ned henholdsvis 5,4% og 3,7%. Faktisk så det betydelig verre ut for Fremvoksende Markeder noen uker ut i juni, men så hentet det seg noe inn på slutten. Fondet som falt minst av de jeg rapporterer på her var Vanguard Small-Cap Value ETF (VBR), som var ned skarve 0,6%.

Les også: Hvordan bli økonomisk uavhengig

Diagram 2: Aksjefondenes utvikling den siste måneden.

Aksjefondenes utvikling i juni 2018

Aksjeporteføljens sammensetning i juni

Her har det skjedd lite. Til tross for bevegelser ned i aksjemarkedet den siste måneden er sammensetningen i porteføljen omtrent som sist. That`s it…

Ha en fortsatt topp sommer!

Les også: Derfor trenger du Fuck You Money

Diagram: Aksjeporteføljens sammensetning per 30 juni 2018 (blå) og målbildet (oransje).

Aksjeporteføljens sammensetning i juni 2018

Kjære lesere, hvordan gikk det med investeringene deres i juni?

4 kommentarer om “Aksjeporteføljen rett ned til kr 900.904,- i juni”

 1. Begynner å bli en solid portefølje det der. Ikke lenge til millionen nå ?? I mai/juni hadde jeg to strålende måneder. Aksjefond ene stod nærmest stille, men tradingporteføljen opp ca 15 % over disse månedene. God ferie ?

  Svar
  • Hei Aksjebloggeren! Takk. Begynner å komme seg, men satan så tregt det går! Hyggelig å høre at tradingen går bra. Fortsatt god sommer til deg 🙂

   Svar
 2. Du sier du har kjøpt fond for 10000kr i mai, men er det de eneste pengene du har spart? Når jeg måneds summerer min økonomi så tar jeg alle assets jeg måtte ha, aksjer, aksjefond, alle kontoutskrifter inkl BSU osv (som jeg aldri vil bruke fordi renta er høyere enn lånerenta mi) og trekker fra alt lån jeg har. Boligverdier regner jeg ikke inn da jeg ikke har tenkt til å selge hverken boligen eller utleie leiligheten og verdien som sådan da er hva jeg får i leie og slipper å betale for å leie selv. Tallet jeg får da er på en måte nominelt ikke så interessant, men relativt til forrige mnd mener jeg det er det mest interessante. Hvor mye har min økonomi vokst med siden sist mnd. Har kommet dit at hittil siden jeg begynte med det for et par år siden så har stigning på aktiva og sparing fra lønn blitt ca likeverdig i snitt på mnd basis. Det er og et forholdstall som er interessant i lengden for å se hva som bidrar til utviklingen i verdien på tallet. God sommer, og interessant med tradingen din Aksjebloggeren. Hvor mye har du i trading fondet? Eller om du ikke vil ut med tall: Hvor stort er det i pst av langsiktige aksjeplasseringer?

  Svar
  • Hei Torbjørn,

   Ja, er ferietider og reiser koster 😉 Tracker økonomien min ganske tett, men begrenset hva jeg deler her. Så ja, netto formue minus egen bolig er hva som gjelder. Det er når den årlige økningen av investert kapital er større enn årslønnen at det begynner å bli gøy! Lenge igjen til det for øyeblikket. Men sakte og sikkert kommer jeg stadig nærmere.

   God sommer!

   Svar

Legg igjen en kommentar