Hvordan tjene penger ved siden av fulltidsjobb

43 tips til hvordan du kan tjene ekstra penger ved siden av en vanlig jobb.

Du har tre valg når formuen skal bygges. Tjene mer penger, redusere kostnadene eller en kombinasjon. Å kutte kostnadene hardt kan dessverre resulterer i en kjip livsstil du nødig opprettholder over tid. Inntekten derimot kan økes inn i det uendelige, kun begrenset av dine evner og motivasjon for å tjene mer penger.

Jeg mener derfor det er essensielt å ha fokus på øke inntekten når formuen skal bygges.

Jo mer penger du tjener, desto lettere er det å sette av betydelige summer til investeringer. Som nordboere har vi kanskje verdens beste utgangspunkt for å tjene ekstra penger på si.

Hvordan du gjør det er opp til deg selv.

Jeg mener det er viktig å bygge ekstra inntektkilder, slik at man ikke er avhengig av arbeidsgivers velvilje for å overleve. Lurer du på hvorfor, så anbefaler jeg at du leser «hvorfor du trenger fuck you money». Ja, det vil kreve hardt arbeid, men når du først kommer i gang, så vil du oppdage at pengene raser inn.

Å tjene penger på si er enklere enn du tror

Du trenger nemlig ikke være verdensmester for å tjene penger ved siden av fulltidsjobben. Du trenger bare være hakket bedre enn den som søker din ekspertise.

Alle kan vi et eller annet, som kan bidra til å gjøre noen andres hverdag enklere.

Det er godt mulig jeg har hoppet over noe, så del gjerne dine egne ideer til å tjene penger på si i kommentarfeltet.

43 måter å tjene penger på ved siden av en vanlig jobb

Ideer til å tjene penger ved siden av fulltidsjobb

1. Lei ut bilen din

Bilen din står kanskje ofte i garasjen? Flott, det kan du tjene penger på. Plattformer som Nabobil lar oss nemlig leie ut bilene våre til andre mot en hyggelig penge.

2. Start en blogg

Det er mulig å tjene helt greit på blogging. Internasjonalt finnes det titusenvis mennesker som lever av å lage innhold rundt temaer, som matlaging, reiser, film, livsstil og økonomi. For mange har det endt i en karriere som velberget selvstendig næringsdrivende.

Start gjerne med denne guiden til hvordan du kan tjene penger på blogging. Deretter kan du hive deg i kast med «alt jeg vet om blogging» fra Paula Pant, som driver Afford Anything.

3. Ta en midlertidig arbeid på si

Selskaper som Manpower, Adecco og Academic Work er stadig på jakt etter vikarer til midlertidige ansettelser.

4. Turguide

Du bor kanskje på et sted ofte besøkt av turister? Hvis du elsker å møte nye mennesker, så kan det å starte guidede turer i lokalmiljøet mot betaling være tingen for deg.

5. Kjøre for Uber

Det kan være lukrativt å kjøre for Uber, som raskt har slått seg opp som et alternativ til tradisjonell taxi. I stedet for å ligge på sofaen og se på TV`en, så kan du tilbringe helger/kvelder med å tjene penger.

6. Luft hunder mot betaling

Hundeiere har ikke alltid tid til å lufte hundene sine. Eller, mange velger i hvertfall å ikke prioritere det. Det er uansett gode nyheter for deg som elsker hunder. Å lufte andres hunder mot betaling kan nemlig vise seg å være en lønnsom affære. Bare se prisene damen bak «Happy Hundelufting» på Sinsen tar for å gå tur med andres kjæledegger.

7. Mystery shopper

Hvorfor ikke få betalt, mens du likevel er på shopping?

8. Lei ut leiligheten eller et rom

Enten du har et ekstra rom eller kan bo hos andre mens du leier ut leiligheten, så kan du tjene penger på utleie gjennom Airbnb. Ikke bare er det en fin måte å tjene penger på, men det gir deg også mulighet til å møte spennende mennesker fra hele verden.

Du kan også investere i en eller flere utleieboliger. Gjort riktig vil det gi deg en pen ekstra inntekt ved siden av fulltidsjobben. Det kan være litt styr i begynnelsen, men når du først er i gang går det av seg selv.

Trykk her for å lære hvordan du skaffer deg Fuck You Money med eiendomsinvesteringer.

9. Frilans skribent

Du trenger ingen formell bakgrunn som journalist for å få ting publisert lenger. Betalingen er ikke nødvendigvis den beste, men ettersom du blir bedre til å forstå hva leserne ønsker vil du kunne ta bedre betalt.

10. Webutvikling

Som webutvikler vil du kunne til by en evne, som er høy verdsatt. Du er fullt mulig å sette seg inn i hvordan man bygger nettsider på et par måneder gjennom kurs hos tilbydere, som Codeacademy. Så fort du har kunnskapen nødvendig i HTML, CSS, Python eller Ruby, så kan du ta på deg prosjekter som frilanser ved siden av fulltidsjobben.

11. Start et nettkurs i noe du er god på

Hvis du er helt rå til noe, så finnes det sannsynligvis mennesker der ute, som er villige til å betale for den kunnskapen.

12. E-bøker

Klarer du å skrible ned noe fornuftig, som hjelper andre å tilegne seg en evne, så kan det være penger i ebøker for deg. Aldri før har det vært lettere å publisere bøker på egen hånd. Sjekk ut denne guiden for å komme i gang.

13. «Coache» andre i noe du er flink til online

Hvis du er veldig god på noe, som andre ønsker å bli flinke til, så kan du tilby tjenester som en-til-en coaching.

14. Start en podcast

Mestrer du å bygge et solid publikum rundt podcast`en din, så kan det være mulig å selge reklame mot klekkelige beløp. For å komme i gang anbefaler jeg at du får med deg denne podcast`en om å hvordan man kan tjene penger på nettopp podcasting.

15. Gi råd til lokale bedrifter

Hvis du er virkelig flink til noe, som verdsettes innenfor bransjen din, så kan du vurdere å tilby rådgiving til lokale bedrifter på si. Enten du er en ekspert på digital markedsføring eller rekruttering, så er det godt mulig at bedrifter er villige til å betale for din hjelp.

16. Affiliate salg og annonsering

Du har kanskje allerede en nettside med god trafikk? Da kan du generere en pen strøm passiv inntekt gjennom affiliate kampanjer og annonsering.

17. Social media manager

Vi går alle med nesa dypt plantet i sosiale medier, som Facebook, Twitter og Instagram. Så hvorfor ikke få betalt for det? Flere selskaper, da særlig nyetablerte er gjerne på jakt etter folk, som kan hjelpe til med å håndtere sosiale medier.

18. Lag fancy presentasjoner for stressa forretningsfolk

Joda, selv den minste Power Point presentasjonen kan trenge en oppfriskning. Kan du tilby å gjøre andres presentasjoner vesentlig bedre, så skal du ikke se bort i fra at mange er villige til å betale.

19. Landingsside spesialist

Hvis du er flink med ord, og vet hvordan man lager en nydelig søkeord optimalisert landingsside, så finnes det bedrifter villige til å betale for det.

20. Barnevakt

Neida, å passe barn er ikke bare for fattige studenter og tenåringer. Kall deg gjerne en «au pair», og tjen penger på å passe smårollinger i helgene.

21. Online dating konsulent

Mange sliter med å finne den store kjærligheten, selv med all verdens dating-app`er og nettsteder lett tilgjengelig. Hvis du vet hva som skal til, så er det mulig å tjene gode penger på denne frustasjonen. Gutta i 0330 ser i hvertfall ut til å klare seg fint.

22. WordPress ekspert

Tusenvis av små bedrifter drifter sine hjemmesider i WordPress før de får behov for mer avanserte løsninger. Mange av dem er sannsynligvis villige til å betale for at noen setter opp nettsidene for seg. Hvis du har tålmodigheten, så kan du lære deg hvordan her.

23. Egen catering virksomhet

Hvis du er rå på kjøkkenet, så kan det være mulig å tjene penger på og kokkelere for andre.

24. Skru sammen en app

Noen ganger virker det å være en app for alt. Likevel dukker det opp stadig nye, som dekker umettede behov. Hvis du klarer å identifisere et problem eller løse det bedre enn andre, så kan du være på ferten av noe bra.

25. Selg bilder på nett

fotoaperat hvordan tjene penger

Hvis du er flink med fotoapperatet, eller har noen skikkelig gode bilder liggende, så kan du legge dem ut på sider som Shutterstock eller iStock. Du mottar så betaling når andre benytter seg av dem.

26. Brygg eget øl

Du er sikkert glad i øl? Da kan du prøve å brygge ditt eget. Med et snev tålmodighet og evner kan du kanskje ende opp med noe som andre er villige til å betale for.

27. Frilans korrekturleser

Så lenge det finnes folk som skriver, så vil det være behov for korrekturlesere.

28. Frilanse som prosjektleder

Du er kanskje flink med å holde styr på ting? Flere bedrifter har behov for gode prosjektledere. Sjekk gjerne ut Upwork, som formidler høyt kvalifiserte frilansere innen det meste.

29. Skribent for nettsteder

Mange nettsteder kjøper tjenester fra tekstforfatterer for å lage innhold til ting, som «om oss» og «vanlige spørsmål» sidene.

30. Fylle ut undersøkelser på nett

Ja, det er latterlig kjedelig, men du kan få betalt for å fylle ut undersøkelser på nett .

31. Personlig trener

Hvis du uansett er en karismatisk treningsnarkoman, så kan det å jobbe som personlig trener på si gi penger i kassa.

32. Start en egen you tube kanal

Kan du lage verdifullt innhold, underholdende videoer og bygge et publikum på noen tusen, så kan du tjene penger på reklame.

33. Oversetter

Hvis du mestrer et annet språk godt, så kan være mulig å sette i gang med å jobbe som oversetter på si. Det beste er kanskje at det kan gjøres gjennom nettet, og dermed ikke krever din fysiske tilstedeværelse.

34. Musikklærer

Du er kanskje flink til å spille et eller annet instrument? Hvorfor ikke ta betalt for å lære det bort til andre. Private musikklærere kan tjene helt greit.

35. Innholdsutvikler

Med stadig flere foretak som ønsker hjelp til å bygge sine merkevarer online, så er profesjonelle som kan sy sammen engasjerende innhold høyt etterspurt.

36. Lufte ensomme pensjonister

Hvis du virkelig bryr deg om de eldre, har sunt bondevett, og kunnskap om førstehjelp, så bør det være mulig å ta betalt for å underholde ensomme pensjonister.

37. Vaskehjelp

Terskelen for  sette i gang med renhold er latterlig lav. Ønsker du å gjøre det selv, er det bare å kjøpe inn mopp og såpe, og sette i gang. Selv ville jeg nok valgt å fokusere på det administrative, og heller leid inn andre til å ta seg av skitten vasken.

38. Reparere datamaskiner og slitne smarttelefoner

Teknologer kan tjene mye penger ved å tilby hva de kan om hardware og programvare til andre. Selv skulle jeg gjerne hatt hjelp til å bytte batteri på en sliten iPhone 4S. Kan noen ordne det for meg for under kr 1.000,-, så foretrekker jeg det fremfor å kjøpe ny telefon.

39. Fotomodell

Hvis du har den rette holdningen, for ikke å nevne genene, så finnes det bedrifter villige til å betale deg for å promotere deres merkevare eller produkt. Om du velger å signere med byrå eller klare deg selv, er opp til deg selv.

40. Kjøpe, utvikle og selge nettsider

Nettsteder kan være litt som aksjer. Mesteparten er det bare å holde seg unna, men så er det enkelte som kan gjøre deg rik. Det er derfor de stadig skifter eiere. Sjekk gjerne ut Flippa for mer.

41. Planlegge bryllup

Folk gifter seg hele tiden. Det betyr at du kan se på bryllup, som en strøm av forretningsmuligheter. At flere av kundene dine sannsynligvis vil gifte seg flere ganger i løpet av livet betyr enda mer penger til deg.

42. Partyfikser

Å planlegge bryllup kan være bra, men å tenke bredere kan også ha sine fordeler. Partyfiksere tar gjerne i bruk sitt nettverk for å dekke seminarer, utdrikningslag, bursdager og diverse bedrifts relaterte eventer.

43. Sykkelbud på deltid

Du blir ikke rik av dette. Men setter du pris på kombinasjonen av trening og ekstra inntekt, så kan det likevel være tingen for deg.

44. …

Kjære lesere, jeg har sikkert glemt flere gode ideer. Del derfor gjerne deres egne tips til å tjene penger på si i kommentarfeltet nedenfor.

13 kommentarer om “Hvordan tjene penger ved siden av fulltidsjobb”

 1. Mannen i huset dømmer fotball ved sidenav, tjener penger på sin fotballinteresse. Det fine er at inntekten er skattefri opptil kr 6000, fra hver klubb som betaler han! I sommersesongen drar han fort inn endel tusen ekstra, får mosjon, frisk luft, vært sosial blant likesinnede og pleiet fotballinteressen.

  Svar
  • Hei Pengebingen,

   Ja, fotballdommer må med på listen. Forbauses stadig av alt det er mulig å tjene penger på hvis man er villig til å gjøre en innsats.

   Svar
 2. Gode tips. Selv jobber jeg mot å delvis holde meg gående med musikkproduksjon og salg av bilder. Jeg er allerede igang, men inntekten er ikke høy. I tillegg annonser fra nettsidene jeg driver.

  Som alt annet krever det hardt arbeid og dedikasjon for å lykkes. Å være sta / ikke gi opp hjelper nok også en hel del.

  Enkelte vil nok komme økonomisk best ut av å bruke energien på arbeidsplassen istedenfor. Har bare et så sterkt ønske om å kunne styre min dag / liv HELT selv. 🙂

  Svar
  • Hei Formuebygging,

   Hyggelig å høre at du likte innlegget. Fått med meg musikk- og fotoprosjektene dine. Hvor mye klarer du å skvise ut i fra bildebankene i måneden for tiden?

   Ellers enig i at å bygge ekstra inntektskilder krever sitt. De beste pengene er de man tjener uten å løfte en finger. Kommer tilbake med et innlegg om passive inntektskilder senere.

   Svar
   • I 2015 var inntekten fra musikk og foto på totalt 4 700kr. Inntekter fra annonser på mine nettsted i 2015 var ca 30 000kr. Totalt ca 35k i 2015 i ekstra inntekter.

    Jeg har også noen tusen stående hos diverse bildebyråer da jeg ikke har oppnådd utbetalings grensen enda.

    Mesteparten av inntekten kommer altså fra annonsering, men jeg vil prøve å dreie dette over til de andre prosjektene istedenfor. Det som gir meg mest tilbake.

    Svar
    • Stilig. Gøy å høre at det går fremover 🙂 Ellers fornuftig å fokusere innsatsen der en får mest tilbake. Tenk pareto prinsippet, 80/20. Bare å kutte ut det som ikke bidrar.

     Svar
     • Hey kom innom her og ble ganske fasinert av posten å alle innleggene .
      Prøver om dagen og klekke ut en god måte og håve inn ekstra penger på si , Reply om dere er interessert i og brainstorme litt .
      «De beste pengene man tjener er de man tjener uten og løfte en finger «

 3. Tjener endel på kjøp og salg av alt mulig rart.må følge med på auksjoner på facebook så jeg vet hva ting er verdt for da vet hva jeg kan gi for ting når jeg er på loppis o.l. antatt salg pr år er 49999,- ( rett under hobbygrensen på 50000 så flaks med den)

  Svar

Legg igjen en kommentar