Slik blogget jeg meg til drømmejobben med en økonomiblogg

Jeg blogget med til drømmejobben! Jepp, det høres jo absurd ut, ikke sant? Her kan du lese hvordan jeg klarte det.

Drømmejobben ble endelig min takket være en blogg. Sånt skjer når du har det gøy! I mitt hodet vil det si å skravle om det å investere, spare og tjene penger. Det er derfor det har vært stille her de siste tre-fire ukene. Jeg har nemlig vært fullt opptatt med å sette meg inn i nye utfordringer.

Digital markedsføring er hva jeg gjør best, og hva den nye jobben går ut på. Det er jo kjekt å ha en jobb man er flik til. Hvis ikke blir vanligvis resultatet bare masse pes. Bare tenk. Jeg anbefaler derfor alle å starte en blogg. For hvem vet hvilke muligheter som kan åpenbare seg om du tar steget ut av komfortsonen og taster i vei?

Du vet det i hvert fall ikke før du har prøvd! En ting er sikkert.

Du har lite å tape!

La oss se nærmere på hvordan jeg gikk fra en liten blogg til drømmejobb.

Ps:Innlegget inneholder en annonselink til One.com, hvor du får kr 110,- rabatt på webhosting. For skal du starte din egen blogg trenger du webhosting, altså et webhotel hvor det fysiske innholdet til bloggen din ligger. One.com er selskapet jeg bruker for å drifte Finansnerden – veldig fornøyd hittil!

Slik endte en blogg om økonomi i drømmejobb

Hvordan jeg landet drømmejobb med en liten blogg

1. Jeg tok en tydelig posisjon blant norske økonomiblogger

Ingen gidder å lytte hvis du sier det samme som alle andre.

Det første jeg gjorde var derfor å gjøre en konkurranseanalyse. Du vet, sånn man lærer på handelshøyskolen. Jeg lagde en oversikt med alle som blogget om personlig økonomi, hva de skrev om, hvem de skrev for, hvilke kanaler de brukte for å få budskapet ut, etc.

Jeg lærte fort at Aksjebloggen og Nordnetbloggen var for aksjeplukkere, mens Pengeblogg fokuserte på selvutvikling. Felles for alle de norske økonomibloggene var en relativt politisk korrekt takt og tone.

Målet mitt var å finne min plass blant røkla.

Muligheter for en rebell.

Jeg tok derfor rollen som urokråka, som talte etablerte sannheter i mot.

Nå holder det ikke å være bråkebøtte.

Det gir bare oppmerksomhet, og ikke nødvendigvis av det positive slaget. Jeg satte derfor som mål om at leserne skulle ha noe igjen for å lese skribleriene mine. Verden er allerede full av klovner, så underholdning var bare å glemme. Jeg gikk derfor inn for å lære vanlige folk å ta vare på pengene sine.

2. Jeg var bevisst hvem jeg skrev for

Jeg skrev for vanlige mennesker. Det vil si de som har lite peiling på økonomi og investeringer, men som ønsker å lære – gitt at ting forklares på interessant vis.

Temaet formuebygging lot meg skrive bredt. Det meste innen å investere, spare og tjene penger var aktuelt. Slik var det mulig å appellere til en bredere publikum, enn om jeg kun hadde skrevet om enkeltaksjer.

Enkeltaksjer er uansett ikke for vanlige folk.

Det er utrolig hvor lite nordmenn kan om personlig økonomi!

Utdrag fra Twitter - hvorfor du aldri bil bli rik

Bilde: Vi er dessverre vandrende økonomiske katastrofer av natur.

Å spare penger er gjerne greit, selv om noen sliter. Men dette med å investere penger derimot, gjør mange nervøse. Og hvem kan dømme dem?

Aksjefond er jo farlig saker.

Det har de gjerne blitt fortalt av andre, som ikke vet bedre.

3. Jeg tok meg tid til å skrive godt innhold

Jeg legger ned mye arbeid i alt som publiseres på bloggen. Er jeg usikker på et innlegg, så venter jeg med å publisere. For eksempel har dette innlegget ligget i skuffen en stund, da jeg var usikker på vinklingen.

Det gjelder å skrive om noe du virkelig brenner for!

Ellers fortjener man ikke andres oppmerksomhet. Samtidig resulterer det fort i kjedelig innhold, som ingen gidder å lese. Innleggene – eller hva enn du publiserer, må også være bedre enn lignende blogger. Ellers gir du folk liten grunn til å besøke bloggen din.

Blogging handler om å skape verdi for leserne. Hvis leserne kan føle seg litt smartere etter å ha lest hva du skriver, så er du godt på vei.

Se gjerne dette innlegget om å skrive bedre fra Hans Petter Nygaard-Hansen.

4. Jeg spredde Finansnerdens glade budskap

Utdrag fra Google Analytics

Diagram: Antall økter for finansnerden.no fra 1 november til 31 desember 2014.

Ingen leste bloggen i starten. Bare se utdraget fra Google Analytics ovenfor. Det hjelper nemlig lite å ha godt innhold, hvis ingen får vite om det. Jeg har derfor lagt mye energi i å få innleggene mine ut foran nesen på folk.

Sosiale medier ble et yndet verktøy.

Spesielt Twitter var nyttig for å nå ut til nye lesere. Her fantes ledende stemmer med mange følgere, som Karl Oscar Strøm. Han og flere var viktige for å få innleggene mine ut til et bredere publikum i starten.

Jeg skrev også noen innlegg hos andre økonomibloggere. For eksempel ble «Hvorfor du trenger fuck you money» opprinnelig skrevet for Aksjebloggen i 2015. Det var først etter dette at interessen for Finansnerden virkelig tok seg opp.

5. Jeg brukte bloggen til å bygge attraktiv kompetanse

Finansnerden handlet først om å skildre veien til økonomisk frihet. Hvis andre også kunne lære noe på ferden, så var det topp. Men etterhvert skjønte jeg at bloggen kunne brukes til noe mer.

Utover å spisse skriveegenskapene, ble den en lekegrind for å lære mer om digital markedsføring. Resultatene av arbeidet synes i dag i Google. Gjør et søk på  «indeksfond» eller «velge beste fond», og du vil se innlegg fra meg i søkeresultatene.

Kombinasjon av evner som gjorde meg relevant for drømmejobben.

Jeg er utdannet markedsfører.

Bloggen ble dermed viktig for å bli enda bedre i faget, og da med fokus på det digitale. Kombiner det med en skarp penn og hva jeg kan om å gjøre økonomi forståelig for vanlige folk, og du er inne på noe unikt. Det var denne kombinasjonen evner som gjorde meg attraktiv for jobben jeg har i dag.

Derfor bør du starte din egen blogg i dag!

Du har ganske enkelt ikke råd til ikke å prøve. For aldri har det vært lettere å nå ut til tusenvis av mennesker. En blogg kan åpne muligheter du ikke ante fantes, som en ny og spennende jobb. Det gjorde det i hvert fall for meg, og jeg vet om mange andre som har lignende opplevelser.

Det er gjerne resultatet når du:

 • Pleier og etablerer kontakt med nye og spennende mennesker
 • Gjør hva du elsker. (For meg: Lære vanlige folk å ta vare på pengene sine)
 • Skaper verdi for andre uten å tenke på egen vinning

Start din egen blogg hos One.com, som jeg bruker selv, og få kr 110,- i rabatt på webhostingen. Da får vi begge en slant og blir bitte litt rikere sammen! 😀

Kjære lesere, hva er deres erfaring med å blogge? Og har dere andre tips til hvordan man kan lande spennende jobber? Selv har jeg innsett at å søke jobb på tradisjonelt vis er noe som bør unngås.

12 kommentarer om “Slik blogget jeg meg til drømmejobben med en økonomiblogg”

 1. Gratulerer med ny jobb og takk for mange gode innlegg i 2016.
  Jeg er en av dem som i en alder av 18 nesten ble lurt av banken min. Jeg hadde akkurat solgt komfepengfondet mitt for å dra på tur til USA. Aksjefond var noe jeg skulle fortsette med.

  Banken viste meg at jeg kunne ta opp et lån som jeg kunne investere i et nytt fond. Jeg tenkte meg nøye om, men fant ut at det var for godt til å være sant. Og det var det jo selvfølgelig. De neste 14 årene holdt jeg meg langt unna fond og syntes rett og slett at det var blitt for «skummelt». Men jeg har nå spart nesten 100.000 i buffer, aksjer og fond siste året etter inspirasjon fra deg. Tusen takk!

  Til slutt: ser at du er fornøyd med SEOen din. Har du forsøkt forskjellige plugins på dette eller funker All in One SEO Pack såpass bra at du kun trenger å forholde deg til denne?

  Og helt til slutt:
  God jul!

  Svar
  • Hei Mads,

   Takk! Så vanvittig kult å høre! Gratulerer 🙂

   SEO: All-in one SEO pack fungerer helt greit, men liker Yoast er hakket bedre. Samtidig er er begge disse verktøyene ubrukelige hvis man ikke legger en god søkeordanalyse til grunn.

   God jul til deg også! 🙂

   Svar
 2. Morn. Får benytte anledningen til å ønske god jul og godt nyttår. Jeg fant din blogg gjennom Aksjebloggen. Har vurdert å skrive egen blogg også etter å ha fulgt Mr Moneymoustache i flere år. Vi får se. Det eneste jeg vet er at det er mye mer jobb enn man tror :-).

  Svar
  • Hei Torbjørn,

   Takk! God jul og godt nyttår til deg også 🙂 Hehe, ja, å drive en blogg er latterlig mye arbeid. Samtidig er det lite kontanter å hente, så hvis det er målet, vil man fort bli skuffet.

   Svar
 3. Gratulerer med ny jobb. 🙂 Og helt enig i at en blogg kan åpne nye dører. Du har dog vært mye flinkere enn meg til å finne og åpne disse dørene.

  Hva legger du forresten i «drømmejobben». Er det kun jobbinnholdet, eller er også andre faktorer som arbeidstid, reiseavstand, kollegaer, lønn osv. med i betraktningen?

  Svar
  • Hei Vidde,

   Takker og bukker! Definisjonen på drømmejobb for meg er en fin kombinasjon av faktorene du nevner. Viktigst er kanskje å finne noe man passer til, og hvor man har størst mulighet for å levere gode resultater. Som jeg skrev – er man en rund kloss, så går det dårlig å prøve å skvise seg inn et firkantet hull.

   Svar
  • Hei Nicolai,

   Bare å starte en blogg i dag! Hadde forsåvidt allerede fast arbeid, og mere til, men endte i en enda kulere jobb.

   Godt nyttår!

   Svar

Legg igjen en kommentar