13 beste økonomiblogger

13 beste økonomiblogger, som jeg leser selv

Her har du de beste økonomibloggene. Dette er blogger som jeg leser selv. Så Ikke noe tull, bare nyttig lesestoff om å spare, tjene og investere penger.

Jeg har her samlet de beste økonomibloggene for deg. De fire første bloggene er på engelsk – de er gjerne best. Kanskje ikke rart, ettersom de typisk er noens fulltidsjobb. Resten er norske økonomiblogger. Enkelte av dem er skikkelig gode! Noen er skrevet av kjente personer, som Peter Warren og Karl Oscar Strøm. Mens andre igjen er av ukjente entusiaster, som meg selv. Til felles har de knall innhold om det å spare, tjene og investere penger.

Du finner dem alle nedenfor.

God lesing!

1. A Wealth of Common Sense

Min favoritt blogg om det å investere penger. Spesielt er jeg fan av hvordan Ben Carlson – mannen bak bloggen – tar for seg investoratferd, og hvordan vi er vår egen verste fiende i aksjemarkedet. At det hele formidles i et enkelt og forklarende språk gjør det bare enda bedre.

Som han sier:

Hvis du ikke kan forklare det til en seksåring, så skjønner du det egentlig ikke selv.

Et spark i skinnleggen på en del “eksperter” der altså. Er det noe som er mer irriterende enn dumme mennesker, så er det bloggere som får leserne til å føle seg dumme.

Se mer hos A Wealth of Common Sense.

Les også: Slik slår du børsen

2. Wall Street Playboys

Dette er min favorittblogg om å tjene penger. Fokus er på å bygge formue, og da ut i fra å tjene mye penger gjennom karriere og egen virksomhet. Som leser sitter man igjen med følelsen av å være litt smartere for hvert besøk. Se for eksempel innlegget om å bygge formue fra tidlig alder.

De går ikke av veien for å utfordre etablerte sannheter, normer og regler. Særlig økonomibloggere (som meg) får mye pepper. Da for å unngå hvor viktig det er å tjene en del penger. Og jeg er enig. Ingen jeg vet om har spart seg rik – til fant derimot… Selv Pete, mannen bak Mr Money Mustache hadde millionlønn.

Du må derfor huske på inntekten også!

Kort sagt: Hvis du liker at jeg er kontroversiell, så vil du elske Wall Street Playboys.

3. Monevator

Her finner du alt du trenger om å investere penger. Jeg liker at de ikke er ensporet, og tar for seg både aktiv- og passiv fondsforvaltning. I tillegg er skribentene like “positive” som meg til det å svi av alle pengene på en så fet bolig som overhodet mulig. Ikke noe feil med å bo fint. Men sørg i hvert fall for å være i gang med å investere i aksjemarkedet før du prioriterer det.

Hos Monevator handler det om å bli rik sakte. Vil du bli rik raskere, så må du sørge for å tjene mer penger og sette av mer til investeringer.

Ingen ting verdt gjøre er gjort i en fei.

Les også: Hvorfor egen bolig er en elendig investering

4. Financial Samurai

Sam fra Financial Samurai skriver om personlig økonomi og investeringer. Han er en tidligere Wall Street fyr, og har vært økonomisk uavhengig siden 2012. I dag lever han av inntektene fra bloggen sin. Kombiner det med hans bakgrunn fra finansbransjen, og du har en blogger verdt å lytte til.

Han elsker dog å investere i utleieboliger. Det blir derfor en del innlegg om eiendom. Samtidig er Sam en oppegående fyr, som vet å spre pengene sine over flere kurver. Du finner derfor også en del bra om å investere i alt fra start-ups til person-til-person lån og aksjer her.

Se mer hos Financial Samurai.

5. Peter Warrens Finansblogg

Få er kvassere i språket enn Peter Warren. Her skildrer han utviklingen i finansmarkedene og politikk, uten å legge en finger i mellom. Etablerte sannheter utfordres og finansbransjen avkles. Selv om bloggen er for viderekommende, så anbefaler jeg likevel alle som investerer i finansmarkedene å ta en titt.

Få også med deg den nye podcasten hans.

6. Aksjebloggen

Jeg startet bloggkarrieren med et gjesteinnlegg om Fuck You Money hos Aksjebloggeren. Det var i hvert fall først da ting begynte å ta av. Bloggen fokuserer på trading og å investere i enkeltaksjer. Slikt er ikke for alle, men er du interessert, så er Aksjebloggen et sted å starte.

Les også: Slik blir du økonomisk uavhengig

7. Pengeblogg

En klassiker blant norske økonomiblogger. Vidde, som driver bloggen har holdt koken siden 2009. Det er imponerende ettersom den jevne økonomiblogger gir seg etter 7-8 innlegg. Fokuset hans er på formuebygging gjennom å ha en høy sparerate, hvor pengene investeres i aksjefond.

Tips om å bli rik i en fei finner du ikke hos Pengeblogg.

8. Makroblogger

Jan Andreassen, sjeføkonom i Eika, deler her sine tanker om markedene, og kanskje mest interessant, det norske boligmarkedet. Det er i hvert fall innleggene om utviklingen her jeg selv finner mest interessant.

Se Jans blogg her for mer.

9. Karl Oscar strøm

Karl Oscar holder nå hus hos Pareto. Bloggen er en del av deres nye satsing, men det er ingen grunn til å holde seg unna. Karl Oscar er flink til å formidle kompliserte ting på enkelt vis, og det uavhengig av arbeidsgiver. Fokuset hans her er på å investere i enkeltaksjer og ting relatert til trading.

Ikke for folk flest, men er du interessert i slikt, så anbefaler jeg å ta en kikk.

Se mer på Karl Oscars blogg.

10. ODIN-bloggen

ODIN klinker til med flere skribenter, inklusivt Robin Øvrebø. Ting virker å være litt i oppstartfasen, men her finner du mye bra om det å investere i aksjefond, pensjon og investoratferd. For eksempel lo jeg godt av 5 ting du gjør som tuller til pensjonssparingen, og fant denne om aksjesparekonto nyttig.

Se ODIN-bloggen for mer.

11. Nordnetbloggen

Nordnetbloggen serverer interessant lesing om alt fra trading og markedskommentarer til investoratferd. Temaene er mange, og skribentene enda flere. Litt ymse kvalitet på enkelte av innleggene, men inne i mellom serveres det gull. For eksempel synes jeg morgenrapportene fra Richard Paulsen er vittige.

Meld deg gjerne på Richards nyhetsbrev for å motta morgenrapportene per epost.

12. Eivind Berg

Jeg kjenner ikke Eivind.

Bloggen hans, Eivind Berg er likevel såpass bra at den må nevnes. Fokuset er på personlig økonomi, som så mange andre økonomiblogger. Hva som gjør denne unik er kvaliteten på innholdet – det er langt over hva jeg forventer fra en norsk økonomiblogg!

Nesten som Dine Penger.

13. MippBloggen

MippBloggen er relativt ny. Tanken er at det skal være en portal med bloggere/skribenter innen temaene økonomi, finans og næringsliv. Nå kjenner jeg lite til skribentene bak innleggene. Men sånn er det gjerne med nye bloggere, de dukker opp fra intet. Bloggen fremstår litt som et prosjekt under utvikling. Likevel er for eksempel intervjuene de gjør med kjente fjes fra finans, eiendom og næringsliv verdt å få med seg.

En ting er sikkert, det blir spennende å følge utviklingen fremover.

Kjære lesere, jeg har sikkert glemt noen gode økonomibloggere? Samtidig ville det vært gøy å høre hva som er deres favoritt blogger?

16 thoughts on “13 beste økonomiblogger, som jeg leser selv

 1. Fantastiske bra blogg om jeg må få si! Veldig intressant alt du blogger om. Og er helt enig med det og gjøre det enkelt! Det virker som hvor det er mest suksess er hvor folk tar noe komplisert og gjør det forståelig for folk flest! Målet må vel være og nå flest mulig. så forsett med det du gjør og ikke stopp! For du er veldig flink og alltid ute etter og forbedre deg ser jeg i bloggene og det gjør det intressant og lese:) mvh Bjørn

  1. Hei Bjørn,

   Takk. Hyggelig å høre at du liker bloggen. Ikke så mye tid til å skrive her om dagen, men blir nå litt likevel.

 2. Takk for en inspirerende blogg.
  Begynte å lese bloggen din og bloggen til “Vidde” for 16 mnd siden og ved å følge deres råd og strategier for sparing og investering, har sparingen kommet opp i 50% av sykepleier lønn. Kunnskapen om økonomi og interessen for økonomi og investering øker for hver uke, det samme med kunnskapen. Mange av rådene er også overførbare til jobben, eksempelvis med tanke på å bli flinkere til å hjelpe andre til å sette seg mål på kort og lang sikt. Spesifikke, målbare, attraktive, realistiske og tidsbegrenset(SMART). Områder som er like viktige i dagliglivet.

  Investeringer blir grundig gjennomtenkt og nøye vurdert utfra deres råd. Noe som har medført at porteføljen er oppe i 230,000 på 16 mnd. Dette har ikke skjedd uten bloggene deres.

  Neste steg er å forsøke seg på et par enkelt aksjer.

  Med vennligst hilsen:
  Erlend.

 3. Hei, artig at du har klart å finne så mang gode og solide økonomiblogger på nettet. Eg har brukt ein del tid på å finne dei sjølv før du nemnte dei, og eg fann ikkje så mange.

  ***
  Eg brukte litt tid på å lese Wallstreet Playboys. Innhaldet der er veldig fascinerande og besnærande. Dei er direkte og hardtslåande, og deler verda veldig inn i folk som er på den rette vegen og folk som er ikkje er det. Og så hadde dei svært høge lønnskrav til kva som var tilstrekkeleg årleg lønnsinntekt. Etter ei stund blei det uklart for meg kva dei meinte skulle vere vitsen med alle desse pengene, bortsett frå å få moglegheita til sex med svært fine damer.

  ***

  Ein litt meir jordnær, filosofisk og nærast tragisk økonomiblogg er jo Lacking ambition. Eg lurer på om det var din blogg som først tipsa meg om han. http://lackingambition.com/ Det er riktig nok eit død blogg, men likevel vel verdt å lese.

  1. Hei Klossowski,

   Finnes mange tusen økonomiblogger, men mange sier det samme og er stort sett overlappende. Disse er de jeg leser selv, og dermed kan anbefale til andre.

   Når det gjelder Wall Street Playboys, så er det fokuset på å øke inntekten som er interessant. Få økonomiblogger forteller sannheten om rollen inntekt spiller når en skal bygge formue, og det er nettopp her de er gode.

   Takk for tips. Skal sjekke ut den bloggen.

 4. Hva er hensikten med å holde din identitet skjult? Får du betalt fra arbeidsgiveren din for å linke til dem?

  1. Hei Amatørsparer,

   I wish. Alle betalte linker på bloggen er merket tydelig. Ellers er det greit å ikke være for offentlig med egne økonomi data liggende ute. Nok av andre blogger å lese hvis du ikke liker det – alternative lesetips har du ovenfor i dette innlegget.

   Ellers er også din identitet relativt skjult.

 5. Takk for svar. Liker bloggen veldig godt og er blitt inspirert til å starte fondsparing selv. Satser på indeksfond og 40års sparingshorisont.

  1. 40 år horisont er sprekt. Antar at du er ung. Da er det bare å komme i gang fort som svint for å utnytte rentesrente effekten best mulig. Selv angrer jeg på å ikke ha startet å investere i aksjer tidligere. Men men.

 6. Takk for mange gode tips igjen, Finansnerden.

  Jeg vurderer å opprette en webside for å få litt sving på enkeltmannsforetaket. Er du fornøyd med din løsning? Jeg ser du bruker wordpress. Det funker vel greit nok?

  Hvor har du registrert domenet ditt? Og hva betaler du i måneden?

  1. Hei Klassereisen,

   Siden min er basert på en utdatert wordpressmal. Ville valgt og tilpasset en av nyere dato, som passer for hva du ønsker å gjøre med nettsiden. Skal det være en salgsside, så ønsker du en landingsside og ikke en blogg, osv.

   Jeg bruker one.com for domene og hosting. Fungerer fint til mitt bruk. Husker ikke hva jeg betaler i farten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.