Hva rike investorer gjør feil

Helgelesing: Hva rike investorer ofte gjør feil

Også de rike gjør feil når penger skal investeres, samt mer om det å investere, spare og tjene penger.

Det er ikke bare mannen i gata, som sliter med å plassere penger fornuftig. Det viser seg nemlig at flere med mer enn $1 million i investerbare midler feiler i å spre sine investeringer over over ulike aktivklasser, sektorer og regioner. Kall det gjerne å «spre eggene på flere kurver», eller å «diversifisere» slik de sier i media. Det kan i hvertfall en undersøkelse fra Sveits-baserte deVere Group fortelle.

27% av de som ble spurt, sa det å ikke diversifisere nok var deres største feil

Det er overraskende å se en så stor andel rike mennesker innrømmer å ha bommet grovt. En godt diversifisert investeringsportefølje er veien å gå for folk flest. Å spre pengene utover flere aktivklasser, som aksjer, obligasjoner, eiendom, etc, er det beste verktøy for å håndtere risiko. Selvsagt finnes de som taler for konsentrerte porteføljer. Men det å eie kun 5-8 enkelt aksjer er ikke noe for vanlige folk, da det krever vanvittig mye arbeid.

Les også: Hvordan jeg investerer mine egne penger.

Videre sa 23% at de angret på å ikke ha startet og investere tidligere. Det skjønner jeg godt, da tiden er den meste verdifulle ressurs for en hver investor. Samtidig sa 20% at de hadde fokusert for mye på markedets kortsiktige svininger, mens 15% nevnte det å bli følelsesmessig involvert, som deres største blunder.

I tillegg sa 8% at de til tider ikke hadde holdt kontanter nok i bakhånd. Sist nevnte er en særdeles kjedelig feil, da det hindrer en i å utnytte de muligheter som skulle dukke opp. Kommer det en kraftig korreksjon i aksjemarkedet, så er det kjekt å ha mulighet til å handle aksjer på billigsalg.

Les også: Hvorfor du trenger å ha kontanter i bakhånd til investeringer

Vær forsiktig med råd fra investerings- og finansrådgivere

Den enkleste måten å unngå blemmene ovenfor er å lytte til gode råd.

Dessverre er det enklere sagt enn gjort. Rådgivere ansatt i banker og finansforetak har nemlig incentiver som ikke er sammenfallende med dine. Det er derfor viktig å ta ansvar og lære seg å investere ens egne penger fornuftig. Kunnskap om alt fra hvordan det å skru sammen en investeringsportefølje til å beskytte seg mot en selv finnes lett tilgjengelig på internet.

Du har derfor ingen unnskyldning for ikke å ta ansvar for dine egne investeringer.

Les også: Hvorfor finansrådgiveren ikke er din venn

Og med det ønsker jeg alle en strålende helg! Ukens linker finner du nedenfor.

– Finansnerden

Topp lesestoff fra fjern og nær

 _______________

Investere

Spare

Inntekt

Interessant? Da setter jeg pris på om du sprer det glade budskap. Lik Finansnerden på Facebook. Gratis nyhetsbrev får du ukentlig(ish) ved å legge inn epost og navn oppe til høyre.

4 thoughts on “Helgelesing: Hva rike investorer ofte gjør feil

  1. Har du vurdert noe mer i det siste å investere i enkelt aksjer? Det er jo spekulering, men ut ifra de tidene vi har akkurat nå er det vel lett å bli frista av det?

    1. Hei Biggie,

      Har ikke funnet noen enkelt aksjer jeg mener er attraktivt priset, så derfor rolig på den fronten. Har god tid.

  2. Hei. Jeg investerte en større sum i Skagen Focus i februar og har avkstning på 10% til nå. Dette er stockpicking med fritt mandat. Fondet er dyrt, bør jeg selge? Hva syns du om fondet

Leave a Reply

Your email address will not be published.