Derfor er forbrukslån aktuelt for enkelte personer

Forbrukslån har få positive egenskaper. Likevel er det for enkelte den beste, eneste og rasjonelle starten for å rydde opp når forbruksgjelden har tatt overhånd.

Jeg er ikke glad i forbrukslån. Likevel kan det være en god løsning for enkelte. Du vet, økonomiske rotehoder som ikke har mulighet til å refinansiere overforbruket inn i et boliglån, eller evne til å betale det ned med inntekten sin. Mange her til lands har ikke kontroll på egen økonomi. De kjennetegnes vanligvis ved: svinedyre kredittkort, smålån med rente på 20-30% årlig og råtne nedbetalingsavtaler for ting de aldri skulle kjøpt.

Med skyhøye renter er det lett for dem å havne i en nedadgående privatøkonomisk spiral, hvor eneste utvei er et møte med Hallgeir og Silje i Luksusfellen. For disse kan forbrukslån være den eneste veien ut av økonomisk uføre, uansett om du liker forbrukslån eller ei. Dette innlegget er for dem, selv om jeg tviler på at de finner veien til denne bloggen. Uansett, mot alle odds, det er aldri for sent for deg å ta grep om økonomien din!

Ingen bør egentlig ta opp forbrukslån

Forbrukslån er lån uten sikkerhet. Siden det vanligvis bevilges uten pant i eiendeler, som hus, hytte eller bil, blir det dyrt – både renten og gebyrene er typisk høye. En rask titt på en side hvor du kan sammenligne forbrukslån, og du ser at det er mye dyrere enn for eksempel boliglån, men slik skal det være. For hvis utsteder av lånet ikke har noe å selge hvis du misligholder gjelden, så må du ganske enkelt betale mer.

Noen ganger går ting skeis

Hvis du ikke har råd til å kjøpe noe uten å ta opp forbrukslån, så har du egentlig ikke råd. Så enkelt er det. Likevel hender det vaskemaskinen ryker, hos de som ikke har vett til å ha penger i bakhånd. Da må du jo vanligvis kjøpe deg ny, gitt at du ikke synes det er greit å gå rundt og lukte som en flodhest. Men husk: hvis du må ty til forbrukslån, så er det noe alvorlig galt med økonomien din. Du skal nemlig for lengst ha penger i bakhånd til slike uheldige hendelser.

Ps: Hvis du ikke allerede har penger i bakhånd er i dag en super dag å starte og spare!

Enkelte kan ha god nytte av forbrukslån

For enkelte kan forbrukslån være perfekt – beklager men det stemmer. Si du er et økonomisk rotehode uten like, som har surret deg inn i et helvete av svinedyr kredittkortgjeld. Årsaken er enkel. Du bruker alle pengene dine på tull, og gjerne litt til. Samtidig finnes du ikke evne til å tjene ekstra penger. Så når den berømte vaskemaskinen ryker trekker du kredittkortet, og når det er fullt ordner du deg enda et kort. Siden du ikke har finansielle muskler til å ta grep, ender du opp med forbrukslån som beste og eneste løsning på problemet ditt.

Sånn er det dessverre for flere.

At forbrukslån er dyrere enn boliglån er uinteressant hvis du ikke kan få boliglån

Du må se verden slik den er. Det vil si ut i fra hvilke muligheter du har til å rydde opp i det økonomiske rotet ditt. Så lenge det å refinansiere den svinedyre gjelden inn i ett enkelt forbrukslån betyr lavere renter og gebyrer samlet, er det et bedre alternativ enn hva enn du hadde. Dermed kan forbrukslån være en rasjonell start på en økonomisk redningsaksjon for enkelte gjeldsslaver.

Hvis du må velge forbrukslån så er du i trøbbel

Riktignok i mindre trøbbel enn du var, hvis du samle endte opp med å betale mindre i renter og gebyrer. Likevel er den eneste forskjellen nå at pengene dine brenner saktere enn det de gjorde tidligere. Forhåpentligvis sakte nok til at du rekker å slokke ilden, og komme deg økonomisk på bena igjen.

Det gjelder likevel å handle kjapt!

Her har du derfor en oppskrift på hvordan du kan kvitter deg med gjeld raskt.

Gi deg ikke før alt er nedbetalt.

Når du endelig er kvitt den dyre gjelden kan du klappe deg pent på skulderen. Lov så på tro og ære at aldri skal finne på noe så teit, som å ta opp et forbrukslån igjen.

Legg igjen en kommentar