Helgelesing: Hvordan bli dollar millionær før du fyller 30 år

Grant Cardone forteller hvordan du kan bli rik før du fyller 30 år, samt ukens linker om å tjene, spare og investere penger

Å bli rik er gjerne et tabulagt tema, sier Grant Cardone, en amerikansk grunder og forfatter. Jeg skjønner hva han mener. Å strebe etter Fuck You Money gir deg gjerne et skråblikk eller to fra bedrevitere og troll. Men, som å bli dollar millionær, er det like fullt et oppnåelig mål. Jeg ønsker derfor å dele Grant sine tips for å bli dollar millionær. Noen av rådene er litt vel lettbente, men han har flere gode poeng.

Her har du 10 tips som kan hjelpe deg på ferden med å bygge din egen formue før du runder 30 år.

1. Gå etter pengene

I dagens økonomiske realitet er det vanskelig å spar seg til dollar millionær. Det første steget er derfor å fokusere på å bygge inntekten, og så fortsette med det.

2.Drit i status – møt opp på jobben i stedet

Grant kjøpte ikke sin første fete klokke eller strøkne bil før forretningene og investeringene hans produserte en pen haug penger. Selv når han først ble dollar millionær, så kjørte han en lusen Toyota Camry(sorry, Toyota fans).

Hva du ønsker er å bli husket for eksepsjonell arbeidsmoral. Ikke for alt blinget du kjøper.

3. Spar for å investere, ikke spar for sparingens skyld

Den eneste grunnen til å spare penger er for å investere. Sett sparepengene til side på egne konti. Aldri bruk disse pengene til noe annet enn investeringer, selv ikke i nødstilfeller. Det vil tvinge deg til å fokusere på å bygge inntekten din, både lønn fra arbeidsgiver og andre prosjekter.

Til dags dato, og minst to ganger i året, er Grant blakk. Grunnen er enkel. Han investerer nemlig alt utover sine budsjetterte midler, slik at pengene vanskelig kan benyttes til noe annet.

4. Unngå all gjeld som ikke er lønnsom

Gjør det til en regel at du aldri påtar deg gjeld som ikke betaler seg. Rike mennesker benytter gjeld som verktøy for å øke innsatsen når de investerer og bygger frisk kontantstrøm. De fattig derimot, tar opp gjeld for å kjøpe ting som gjør de rike enda rikere.

5. Du skal behandle penger som en sjalu elsker

Millioner av mennesker higer etter økonomisk frihet, men bare de som velger å fokusere på det vil lykkes. For å bygge formue og beholde den, er det nødvendig å gjøre det til din første prioritet i livet. Penger er nemlig som en sjalu elsker, i følge Grant. Ignorer det, og det vil unngå deg. Eller enda verre, det forlate deg for noen som velger å bruke sin tid på det.

6. Penger sover ei

Penger blåser i klokker, timeplaner og ferier, og det burde du også gjøre. Penger elsker nemlig mennesker som har fantastisk arbeidsmoral. Da Grant var 26 år gammel, jobbet han innen handelsstanden. Selv om butikken hvor han arbeidet stengte 19:00, så var han som regel der til 23:00 for å lande et siste salg. Aldri prøv å være den smarteste eller heldigste – bare sørg for å jobbe ræva av alle de andre.

7. Det henger ikke på greip å være fattig

Grant har vært fattig selv. Det var visst ingen dans på roser. Men det å så vidt ha nok til å få endene til og møtes suger nesten like ille. Du kan derfor banke ideen om at det er greit å være fattig ut av hodet ditt, først som sist.

Som Bill gates skal ha sagt(?): «Hvis du er født fattig, så er det ikke din skyld. Men hvis du dør fattig, så har du dritet på draget

8. Skaff deg en steinrik mentor

De fleste av oss er oppdratt som middelklasse eller fattig. Det gjør at vi forholder oss til de begrensinger og ideer, som er normen blant disse grupperingene. Grant derimot, har studert formuende og replisert hva de har gjort for å bli rike. Han anbefaler derfor alle å ordne seg en rik mentor og studer hva de har gjort for å komme dit de er i dag.

9. Få pengene til å gjøre grovarbeidet for deg

Å investere er som den hellige gral når det kommer til å bli rik. Med tiden bør du klare å tjene mer penger på dine investeringer enn dagjobben. Uten penger til overs vil du dog aldri ha noe å investere, og muligheten til å bygge formue vil falle i fisk. Det andre foretaket Grant startet krevde ca. kr 400.000,- i start kapital. Selskapet har siden betalt ham tilbake pengene hver eneste måned over de siste ti årene.

 10. Sikt mot kr 100 millioner, ikke bare kr 10 millioner

Den største økonomiske tabben, Grant sier han har gjort, er å ikke tenke stort nok. Han oppmuntrer derfor alle til å sikte mot mer enn kr 10 millioner. Det er nemlig nok penger som flyter rundt. Knapphet er det derimot på mennesker som evner å tenke virkelig stort.

Og med det sier jeg takk til Grant, og ønsker dere alle en riktig god helg. Ukens linker finner dere nedenfor, som vanlig.

-Finansnerden

Topp lesestoff fra fjern og nær

 _______________

Investere

Spare

Inntekt

Interessant? Da setter jeg pris på om du sprer det glade budskap. Lik Finansnerden på Facebook. Gratis nyhetsbrev får du et par ganger i måneden ved å legge inn epost og navn oppe til høyre.

5 kommentarer om “Helgelesing: Hvordan bli dollar millionær før du fyller 30 år”

 1. Bortsett frå å lese biografier til rike menneske, kva er andre måter å få seg ein rik mentor. Det er jo enkel å finne seg ein eller annan coach, men kor mange av desse coachene er verkeleg rike ?

  Svar
  • Hei Klossowski,

   Det er mange veier til «Rome». Selv ville jeg nok kontaktet personer jeg visste var rike på Twitter, for så å bygge relasjonen videre derfra. Men som sagt, så er det mange måter å gjøre dette på. Selverklærte «coacher» ville jeg nok være litt skeptisk til. For ikke å nevne økonomibloggere 😉

   Svar
 2. Etter å ha ligget alvorlig syk på sykehuset så driter jeg i å bli rik. Alle burde prøve det, da får man andre verdier i livet!!!!!!

  Svar
  • Hei Anders,

   Det tror jeg på. Ei venninne av meg opplevde alvorlig sykdom og tilbragte de neste fem år på reisefot for å se verden. Samtidig kan det være kjekt å planlegge litt for fremtiden, ettersom man ikke er synsk. Å svi av alt og leve i nuet, for så å finne seg som raka fant på sine eldre dager er nok rimelig kjipt.

   Svar
 3. Da finnes det helt sikkert andre blogger å lese Anders .
  Nok et bra innlegg finansnerden, ikke en helg uten helgelesingen her 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar