Helgelesing – Smart Beta og trøbbel i oljeparadis

I denne utgaven finner du supert lesestoff om Smart Beta, oljekrise, fremtidig børskrakk og selvutvikling.

Smart Beta, oljesøl og mål

Faste lesere har fått med seg forrige innlegg om «Smart Beta», også kalt faktorinvestering. Der redegjorde jeg for hvorfor jeg mener det er en utmerket plan å vekte aksjeporteføljen min mot verdi- og småselskaper.

Dessverre er det alltid begrensinger for hvor mye jeg kan skvise inn i et enkelt innlegg før det blir uoversiktlig. Jeg har derfor lagt ved en rekke artikler, som jeg leste i forbindelse med utarbeidelsen av posten om «Smart Beta».

Enda ikke har lest innlegget? Se her: Evaluering av aksjeporteføljen(3/5) – Smart Beta.

I tillegg vil du finne en artikkel om oljemarkedet på denne ukes leseliste fra The Telegraph. Jeg plukket opp denne fra Richard Paulsen, og anbefaler at du tar en kikk. Det er nemlig ikke så sikkert at det norske oljeeventyret noen gang vil komme tilbake. Som han skriver i sin oppsummering:

«Konsekvensene for Norge er at oljeeventyret kan være ferdig, som følge av en lang periode med lave oljepriser. Mange vil kunne hevde at vi kun har sett starten på den økonomiske nedturen i Norge.«

Ellers er Pengeblogg ute med nytt innlegg i målskolen. Denne gang om hvor viktig det er å fokusere på de tingene man faktisk kan påvirke, fremfor å syte over at alle andre er dumme.

Ønsker deg god lesing og en fantastisk helg! 🙂

Topp lesestoff fra fjern og nær

Investere

Og mens vi venter på det neste børskrakket…

Økonomi

Selvutvikling

Syntes du dette var interessant? Del med venner og kjente. Spre det glade budskap! Du kan nå følge meg på Facebook, utover oppdateringer på epost(oppe til høyre).

Legg igjen en kommentar