På tide med nytt kredittkort

Kredittkort er genialt, så fremt man har disiplin til å betale ved forfall. Hvis ikke kan det være oppskrift på katastrofe

Inneholder to betalte linker

Det høres kanskje rart ut, men jeg bruker nesten bare kredittkort. Enten det gjelder innkjøp av dagligvarer eller større innkjøp, så trekker jeg plastkortet. Grunnen er enkel. Kortene gir meg nemlig bonus-poeng i form av rabatter og kontanter.

Trumf Visa har hittil vært favoritten. Fordelen med 1% tilbake på alle kjøp har jeg utnyttet fullt ut(2% på dagligvarer hos Norgesgruppen). For eksempel betalte jeg alle utlegg, som utenlandsreiser og diverse anskaffelser i gamle jobben med dette kredittkortet. Ikke rart jeg meldte meg frivillig til å legge ut for alt jobbrelatert med slike betingelser.

For hver krone jeg la ut fikk jeg ett øre igjen. Det høres kanskje puslete ut? Men med utlegg rundt kr 20-30.000,- i måneden ble det fort penger. På det meste dro jeg inn over kr 700,- i måneden i trumf-bonus! Selvsagt er dette penger utsteder ønsker vi skal bruke på fjas. Men drit i det. Pengene lar seg nemlig overføre til vanlig bankkonto. For meg betød det et hyggelig bidrag til aksjesparingen.

Trumf Visa har halvert bonusen på vanlige kjøp

Som dere skjønner, så har Trumf Visa vært god butikk for meg. Jeg kommer likevel ikke til å benytte kortet til større kjøp fremover. Grunnen er enkel. Bonusen på alle andre kjøp utover dagligvare er nå redusert fra 1% til 0,5%. Det gjør kortet mindre attraktivt for meg. Jeg er derfor på jakt etter et brukbart alternativ for større kjøp, som reiser, klær og elektronikk.

Siden jeg er disiplinert betaler jeg alltid kredittkortregningen på forfall. Klarer du ikke det er ikke kredittkort for deg. Jeg blåser derfor i høye renter. Det viktigste for meg er å finne et gebyrfritt kort med cash-back og rabatter(jepp, jeg fikk betalt for å legge til den linken), samt lavt valutapåslag, da jeg vil bruke kortet utenlands.

Kort oppsummert, så ønsker jeg:

 • Cash back hvor bonus kan tas ut i kontanter eller flybilletter
 • Lavt valutapåslag
 • Gebyrfritt i bruk, i Norge så vel som i utlandet
 • Ingen årspris

Hvordan finne rett kredittkort

Det kan være utfordrende å navigere i jungelen av kredittkort. Et raskt søk i Google på «hvordan finne beste kredittkort» gav 290.000 treff. Heldigvis finnes det nettsider som kan hjelpe oss med å sammenligne kort. For eksempel gir kredittkortinfo.no, (jeg fikk også betalt for å inkludere denne) en grei oversikt.

Hvilke fordeler som er viktig for den enkelte person vil jo variere. Det er derfor umulig for meg å si noe om hva slags kort som er rett for deg. Er det rabatt på sportsutstyr som er viktigst, så vil ikke nødvendigvis et kort fra Bank Norwegian være en vinner. For meg derimot er det en perfekt arvtager til det utslitte Trumf Visa kortet. Med ambisjoner om å reise mer utenlands blir ekstra bonuspoeng hos Norwegian et hyggelig tilskudd til reisekassa.

[poll id=»11″]

Kjære lesere, jeg prøver for tiden ut ulike vis å tjene penger på denne bloggen. Jeg er derfor svært nysgjerrig på hva dere synes om denne typen innlegg med betalte linker.

22 kommentarer om “På tide med nytt kredittkort”

 1. Hei, finansnerden.
  Jeg har funnet ditt nye kort, bonusen er helt likt som ditt gamle kort:

  «Med dette kortet får du 1 % medlemsbonus på alt du handler, både hos Coop og alle andre steder i hele verden* »

  Jeg tror du må være Coop medlem, det koster 200-300 kr, som er refunderbar hvis du vil si opp. Da får du også gleden av å være med i et samvirkelag.

  De har også gode tilbud for medlemmer; jeg sparte over 1200kr på en ny dørlås med PIN-kode for noen måneder siden.

  Vær så god!

  PS: ingen problem med sponsede innlegg av denne typen!

  Svar
 2. Personlig får jeg så mye bra gratis kunnskap og tips fra denne bloggen at det bare skulle mangle at det ikke var noe reklame her også.

  Keep it up!

  Svar
  • Hei Mads,

   Viktig å prøve ut litt forskjellige ting. På utkikk etter en forvaltningsmodell, så da blir det til at jeg prøver meg frem.

   Svar
 3. Eg elska det ikkje, eg likte det. Eg synes det er greitt at du får betalt for å reklamere for noko så lenge du sjølv bruker produktet og så lenge du med handa på hjartet kan anbefale det til oss andre.

  Du framstår som ærleg og oppriktig i dette innlegget så kvifor ikkje.

  Eg har sjølv vurdert å skaffe meg eit Bank og Norway kort eller kva det no heiter. Grunnen til dette var at dette kortet vann ein test.

  Tips: Viss du ønskjer å få ein litt seriøs og representativ tilbakemelding på kva lesarane dine meiner om ulike nye ideer du tester ut så må du sørgje for at å ha eit balansert antall svaralternativ:

  Eksempel: Veldig bra, bra, nøytralt, dårleg, svært dårleg.

  Uansett om du prøver deg på ein morosam vri så bør du likevel prøve å passe på at det er omtrent like mange positive som negative alternativ, og at alternativene på begge sidene er nokonlunde likt gradert. (ta deg ein bolle, go f yourself, hater det er alle svært sterke utsagn).

  Svar
  • Hei Klossowski,

   Takk for ærlig tilbakemelding. Prøver meg litt frem for å finne en bærekraftig forretningmodell. Kommer et innlegg om «hvorfor jeg elsker kredittkort» også, men da uten betalte linker.

   Svar
  • Haha! Takk for tilbakemeldingen. Eksperimenterer for å finne en bærekraftig forretningsmodell her, så hold ut 🙂

   Svar
 4. En ting til:
  Støtter valget av banknorwegian. Nå har jeg totalt fått 8928 poeng på ca. 3 år. 5323 av disse kommer fra bruk av kortet (som jeg bruker til alle store innkjøp og jobbutgifter).

  Når jeg reiser på høsten/vinteren kjøper jeg turen og sparer opp poeng til den «dyrere sommerferien» da prisene er høyere. I tillegg har jeg de to siste årene gitt min kone reisegavekort til jul på 2000 som jeg betaler med kortet. Da er sommerferien sikret allerede i desember med mindre hun tenker å blåse det på en venninnetur, men det har foreløpig ikke skjedd 🙂

  Hvis man følger med så har norwegian reward ofte tilbud i desember der man f.eks får 400poeng hvis man kjøper gavekort a 2000 (NB! gjelder bare påfølgende kalenderår).

  Sommerferiene i fjor og i år er derfor betalt lenge før feriepengene er på konto og det har nesten gått sport i å jakte disse poengene.

  Svar
 5. Hei Finansnerden. Tenkte bare å slenge inn et tips her, som du kanskje er klar over allerede. På Viatrumf kan du få Trumf-bonus på kjøp av varer og tjenester fra flere leverandører. Nettbutikkene er ikke så interessante, men det at man kan få opp mot 10 % trumfbonus på steder som Expedia og Hotels.com er ganske genialt.

  Svar
 6. Hvis du skal ha et all-round kort så gir Shell Master, Komplett Master og Cresco Car Premium 1% cashback på alle kjøp.

  Svar
 7. Ya sitt kreditt kort gir deg mulighet til å velge rabatt hver måned. Du kan velge mellom;

  4 % rabatt på dagligvare
  5 % rabatt på hus og hage
  5 % rabatt på reise
  2 % rabatt på alle kjøp* (opptill 25000 nok)

  Svar
 8. Meg igjen,
  ser at min forrige har meldingen: «Din kommentar avventer moderasjon.»

  den er fra 31. mars

  Svar

Legg igjen en kommentar