Kredittkort fra Norwegian er ubrukelig (for meg)

Opptjente bonuspoeng fra Norwegians kredittkort slettes etter to år. Det passer dårlig, siden jeg typisk flyr med andre flyselskaper. Så da bytter jeg tilbake til Trumf Visa.

Jeg må finne meg et nytt kredittkort(jeg fikk betalt for denne linken). Du er kanskje overrasket? Det er jo ikke lenge siden jeg skrev at:

«Bank Norwegians Kredittkort er den perfekte arvtager til det utslitte Trumf Visa kortet.»

Snakker om bommert.

Bonuspoeng fra Norwegian har liten verdi for meg

Jeg flyr nemlig sjelden med Norwegian.

Siste tre år har jeg bare reist med selskapet i jobbsammenheng, og da har arbeidsgiver betalt. Det var en strek i regningen, da jeg byttet fra Trumf Visa til Norwegian i fjor.

Når jeg reiser til snodige steder, hvor det er elefanter og hai, så skjer det typisk utenfor Norwegians rutenett. I tillegg pleier jeg å fly til ukurante tider for å sikre billige billetter. Og da har jeg hittil endt opp oss andre flyselskaper.

Som om ikke det var nok.

Bonuspoeng fra Norwegian slettes etter to år

Joda, du leste korrekt.

Som det står i avtalen på norwegianreward.no:

«Ubenyttede CashPoints bortfaller og slettes 24 måneder etter utløpet av det kalenderår hvor opptjening skjer. Det vil si at CashPoints må benyttes enten i opptjeningsåret eller i løpet av de to påfølgende årene

Bonuspoeng som ikke benyttes innen to år blir altså slettet.

Det har jeg fått kjenne på pungen. Foreløpig har jeg mistet omtrent kr 1.350,- i ubrukte bonuspoeng. Det er litt teit, og er prisen jeg betaler for å ha valgt feil kredittkort.

Ikke at det er svimlende beløp, men jeg hater å tape penger.

Mine krav til nytt kredittkort

Det finnes et mylder av kort der ute. Hva en ønsker ut av et kredittkort vil variere fra en person til den neste. Det er derfor vanskelig å utrope det beste kortet for andre enn meg selv. Hvis for eksempel bonuspoeng til flyreiser (innen Norwegians rutenett) er viktigst for deg, så kan jo Norwegians kort være tingen.

For meg derimot er det penger tilbake i form av knitrende kontanter som gjelder.

Jeg krever dette av mitt nye kredittkort:

 • Penger tilbake hvor bonuspoeng kan tas ut i kontanter
 • Minst 45 dagers betalingsutsettelse
 • En dugelig reiseforsikring
 • Fornuftig valutapåslag
 • Gebyrfritt i bruk, i Norge så vel som i utlandet
 • Ingen årspris

Jeg bytter ut Norwegian kredittkortet med Trumf Visa

Trumf Visa gir fortsatt bare en halv prosent av hva jeg handler tilbake på ting utover dagligvare. Til gjengjeld kan opparbeidet bonus tas ut i kontanter. Så vidt jeg vet er dette det eneste kredittkortet som lar meg gjøre det. Alskens rabatter i tide og utide interesser meg ikke.

Kontanter derimot er noe jeg vet å sette pris på.

To prosent tilbake på dagligvarer hos Norgesgruppen

Penger tilbake på kjøp av mat og drikke passer meg bra. Jeg bor nemlig rett over en Meny-butikk. Lenge leve latskapen, men jeg pleier å handle der, eller på Kiwi nedi gaten. Opplegget med trippeltrumf bryr jeg meg ikke om, men det er hyggelig med ekstra bonus.

Så, der har dere det. Trumf Visa er igjen tatt inn i varmen.

Advarsel: Kredittkort er ikke for alle

Jeg betaler alltid hele regningen for hva jeg har betalt med kredittkortet ved forfall. Det er derfor jeg ikke bryr meg om at Trumf Visa tar skyhøye renter på utestående beløp.

Hvis du ikke klarer å gjøre det samme, så er ikke kredittkort noe for deg.

Kjære lesere, hva tenker dere om at jeg bytter ut Norwegian kortet med Trumf Visa? Er jo ikke store beløpene å hente, men jeg tenker det er greit å plukke med seg de pengene man kan.

19 kommentarer om “Kredittkort fra Norwegian er ubrukelig (for meg)”

 1. Til info så får du 1% trumf overalt med Shell Mastercard, så lønner seg å bruke det isteden når du ikke handler på Norgesgruppen sine butikker. Som på trumf visa er det ingen årsavgift.

  Svar
  • Hei Hjalmar,

   Liker å gjøre det enkelt og ha et enkelt kort. Begrenset hvor mye tid og energi en skal legge i å jakte hundrelapper. Men skal sjekke det ut. Takk for innspillet!

   Svar
 2. Hvorfor ikke Cresco Car Premium? Da får du 1% på alt, også samtlige dagligvarebutikker. Har også reiseforsikring. Det eneste er kanskje at du ikke får penger inn på en egen konto (som hos Trumf) men får 1% avslag på fakturabeløpet. (Du får også 3% på bensinstasjon og parkering).

  Svar
  • Hei Nåla-i-veggen,

   Bruker kortet mest til dagligvarer, men sjekke det ut. Hva jeg liker med Trumf er kontanter på konto – ka-tjing. Bensin og parkering er uinteressant for min del.

   Svar
 3. Hei.
  Ser dette er et sponset innlegg, men beste vil nok være KomplettBank kreditt kort (1% på alt i hele verden, 2% på alt på Internett og 3% komplett og blush) Dette kan tas ut i cash eller dobles på Komplett/Blush ved kjøp der. Og så bruker du Trumf til mat. Komplett gir kun opp til 2k i året, så man får bytte over til Trumf på når grensen nås!

  Svar
  • Hei Karl,

   Innlegget er ikke sponset, men fikk penger for linken ankret i ordet «kredittkort». Vanlig innlegg som hadde blitt skrevet uavhengig av den linken. Liker å ha alt i et enkelt kort, for å gjøre det enkelt. Begrenset hvor mye tid og energi jeg gidder å legge i det for noen skarve hundrelapper – det er de store tingene som teller. Men skal sjekke det ut.

   Takk for innspill.

   Svar
 4. Har norwegian sitt kredittkort av en grunn, og den er at du får ta ut penger i utlandet uten å betale avgift på transaksjonene. ellers brukar eg sas amex platinum på det meste, stiv pris på årsavgifta men det har endel fordeler som eg benyttar meg av mtp at eg flyr endel sas og star alliance på jobb.

  Svar
 5. jeg har brukt norwegian-kortet i litt over ett år og er veldig fornøyd med det. ikke noe problem at poengene forsvinner. bruker de gjerne løpende når jeg kjøper billetter innenlands eller når jeg skal på kortere turer utenlands. synes det er det beste kredittkortet for reise.

  som nevnt er shell sitt kort lavterskel for å tjene trumf-poeng. denne teksten har en ganske god oversikt over hvor mange eurobonus-poeng man får fra hvert enkelt kort som har det: Hvilket kredittkort er best for å tjene Eurobonus?

  martin

  Svar
 6. Bruker selv Coop MasterCard. Får 1% ekstra kjøpeutbytte (altså 2% totalt) på alt som handles hos Coop. I tillegg 1% på alle andre kjøp (bortsett fra hos konkurrerende dagligvarebutikker). Alt går inn på samme utbyttekonto, som kan tas ut i kontanter.

  Svar
  • Second that. 3% på dagligvare, og så kan du registrere Trumfen via det også.
   Vips så har du 4% «Trumf Bonus» 😉

   Svar
 7. Mange tips her ser jeg, og for en som liker å ha et kort kan det kanskje bli slitsomt: MEN Jeg MÅ også komme med mitt tips ;-). Hvis du ofte reiser alene når du reiser med jobben og biletsummene ikke blir svimlende store så har jeg et kort jeg bruker til flyreiser, det er FlexiVisa. Den har 4% bonus på flyreiser hvis du velger flyreiser som din «bonuskategori». Max 200 i mnd og 2000 i året, men dette passer meg perfekt da jobbreisene ofte er «billige» turer med Norwegian, SAS og Widerø noen ganger i året. Alle biletter under 5000kr pr mnd vil lønne seg å bruke dette kortet på. Det er rødt, g skiller seg ut fra de andre i lomme boka, akkurat som jeg har 365 kortet kun til handel på bensinstasjon, og Trumf (men vurderer nå noen av de andre her siden de var så j……. gniene og gikk over til 0,5% fra 1% ) til alt annet.

  Svar
 8. Har ikke så mye med posten å gjøre. Men RSS linken din oppe til høyre fungerer ikke. Hadde vært greit så man får med seg når du legger ut nye poster uten å måtte se innom hele tiden 🙂 Bra blogg forresten!

  Svar
 9. Veldig greit å vite dette. Mulig jeg signerte avtalen med Norwegian ved å ikke lese godt nok gjennom. Men dette kom absolutt ikke godt nok frem. Har liksom tenkt at de cashpointsene forsvinner ettherhvert.

  Det skal nevnes at man får ekstra cashpoints ved bruk av Norwegian kredittkort på Kolonial. Enda en liten ting å ta med seg.

  Jeg setter opp kalenderoppføring på når cashpointene går ut. Takk for tips!

  Svar

Legg igjen en kommentar