Helgelesing – Aksjer, børskrakk og farvel til #helgelesing

Hei folkens,

Dette blir siste utgave av helgelesing for en stund.

Mesteparten av min tid går for øyeblikket med i jakten på en ny og spennende jobb, samt å bygge opp en alternativ inntektskilde. Jeg kommer derfor til å prioritere dette 110% i ukene som kommer. Siden denne serien innlegg er hva jeg anser bidrar minst til å oppnå disse målene, så må det  vike for mer innbringende aktiviteter. Ihvertfall inntil videre, så får vi se hva fremtiden bringer!

Jeg vil selvsagt fortsette å skrive minst et innlegg i uken.

PS: Neste innlegg vil bli om sparing 😀

Nyhetsbrev

Samtidig kommer jeg til å gjøre endringer på hva som sendes ut til dere per epost. Hittil har det stort sett vært automatiske RSS baserte eposter med siste innlegg. Det lave antallet av dere som faktisk klikker videre på linkene i disse utsendelsene tyder på at jeg gjør noe feil. Jeg vil derfor legge mer sjel i å sette sammen et skikkelig nyhetsbrev for dere fremover.

Du har kanskje tips til hvordan «nyhetsbrevet» kan forbedres? I så fall send meg en epost på finansnerden@gmail.com eller skriv i kommentarfeltet nedenfor.

Og med det ønsker jeg alle god lesing og en fortsatt fantastisk helg! 🙂

Lesestoff fra fjern og nær

Investere

«Death by gravity» – Interessant fra Peter Warren om selskapsobligasjoner som indikator på trøbbel i aksjemarkedet.

«Panikk er ikke løsningen» – Peter Warren om børsrabalderet mandag og vår atferd i aksjemarkedet.

Full krise eller kjøpsanledning? – Karl Oscar Strøm om mandagens rabalder.

Tips til hvordan håndtere korreksjoner i aksjemarkedet – Reformed Broker(ENG).

Hva du trenger er en plan, ikke spådommer og banaliteter – Monevator(ENG)

Hvordan investere en større sum når en er bekymret for å kjøpe på topp – A Wealth of Common Sense(ENG).

Hvordan bygge formuen ytterligere med en investeringsplan – Financial Samurai(ENG).

«Inside the brain of an investing genuis» – Bra om superforvalteren Peter Lynch fra Investing Caffeine(ENG).

Økonomi

«China`s market Leninism turns dangerous from the world» – The Telegraph(ENG).

Selvutvikling

«The day you became a better writer» – Skrivetips fra Scott Adams, mannen bak Dilbert(ENG).

Syntes du dette var interessant? Del med venner og kjente. Spre det glade budskap! Du kan følge meg på Facebook, utover å få nyhetsbrev på epost(oppe til høyre).

10 kommentarer om “Helgelesing – Aksjer, børskrakk og farvel til #helgelesing”

 1. Takk for alle de gode lesetips du ha sendt, jeg ihvertfall ha sett stor pris på de. Og lykke til med jakten på kjærlighet i arbeidsmarked .

  Svar
  • Hei Andrew,

   Hyggelig at du har kost deg med helgelesing innleggene. Godt mulig serien vil dukke opp igjen, men da kanskje i et annet format. Haha, takk! 🙂

   Svar
 2. Hei,
  Arbeidsløs selv her. Noen tanker om hvordan jeg kan skape meg alternative inntektkilder? Linker eller tips? Jeg har endel interesser. Blogging og reklameinntekter?

  Svar
  • Kjipt å høre Trond. Hva man kan få til avhenger litt av evner, erfaring og nettverk. Men finner du noe du brenner for som er liv laga, så er det bare å kjøre på! En ting er sikkert, blogging blir du ikke rik av. Kan dog vise seg verdifullt for å bygge nettverk, som igjen kan lede til noe spennende. Enkleste er vel å ta betalt for å lære andre i noe du er flink til. Skader ikke å sjekke ut boken «$100 start-up» av Chris Guillebreau. Du finner den på boklisten min.

   Svar
 3. Jeg vurderer å starte blogg selv, da jeg har en del interesser og kunnskap jeg ønsker å dele med folk. Kan jeg spørre deg hvor mye du tjener per måned på denne bloggen? Og vet du hva populære blogger innenfor temaet investering tjener? Bør ikke være pengene som avgjør egentlig om jeg ønsker å begynne med blogging, men hvis man tjener 10kr per måned ved masse arbeid så er det ikke så motiverende.

  Svar
  • Kan si såpass at det er lite penger å hente på blogging, så fremt du ikke kliner til med den neste hotte rosabloggen. Ellers er det fint mulig å tjene noen tusen ekstra i måneden hvis du virkelig går inn for det. Merk at timelønnen din da vil ligge på kanskje kr 10 😉

   Svar
   • Timelønnen for faktisk arbeid eller timelønnen per time i løpet av hele døgnet? Fordelen med internetinntekt er at man kan få penger inn passivt i lang tid etter at selve arbeidet er gjort. Men hvis det er bare småpytt så blir det nok ikke blogging med mål om å tjene penger som ligger på toppen av lista.

    Svar
    • Vet ikke, gadd ikke regne på det en gang. Er latterlig lite. Er en grunn til at jeg ikke skriver hver dag. Det vil ganske enkelt være dårlig disponering av tiden min. Tiden bruker jeg hovedsakelig på jobbjakt, bygge opp egen virksomhet og frilans. Bedre avkastning på der 😉

     Svar
 4. Hei! Synd med den stabile inntekten. Det er det jevne som drar. Det er feks selgeresom topper før støvsugerselgere. Det har alltid vært sjansespill som betaler best ellers hadde alle tatt det sikre,og det hadde ikke blitt noe utvikling.Tror det er individuelt,hvilke evner og hva du TRIVES med. Har kost meg med posten din,og har lært mye. Kan se at du liker å skrive,men i dag skal alt være gratis. Får satse på høsten, lykke til !

  Svar
  • Hei Torstein,

   Er i full gang med ny karriere, da det dette innlegget er gammelt. Men takk for omtanken 🙂 Ellers er det mulig å tjene helt greit på blogging. Trafikken her på øker i hvertfall jevnt og trutt, samtidig som jeg bruker den til å bli bedre til å skrive og eksperimentere med søkemotoroptimalisering. Prøv å søk på «indeksfond» i Google, så ser du at det går riktig vei 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar