Møt Finansnerden

Hei, og velkommen til Finansnerden!

Dette er en blogg om penger. Selv om det fort kan bli en og annen svipptur innom både livvstil og norske kulturelle særegenheter(boliggjeld til pipen anyone?), så er det dette denne bloggen i bunn og grunn handler om.

Helt siden jeg som designsstudent kjøpte mine første aksjer  tilbake i 2007, så har jeg vært oppslukt av penger og investeringer. Jeg startet med hasardiøs trading, noe som viste seg å være strake veien til fattighuset. Først gjorde jeg ei kule i Funcom aksjen. Yes, lettjente penger, tenkte jeg. Famous last words! Selvsagt tapte jeg hele gevinsten(pluss litt til), da jeg igjen kjøpte meg inn etter at Age of Conan ikke viste seg å bli den store suksessen som først antatt. En velfortjent innføring i risikohåndtering og verdsettelse spør dere meg!

Dette er slik vi lærer! Selvsagt bør en aller helst lære av andres feil, fremfor å gå i samme fella selv. Jeg vil derfor være åpen om mine nederlag så vel som mine suksesser underveis, enten det gjelder boliginvesteringer, fond, aksjer eller annet nips. Hey, hvis mine (fra tid til annen hjernedøde) avgjørelser kan hindre noen av dere til å gå i samme fella, så vil det være verdt det. Heldigvis lærer jeg fort og har derfor en tendens til å ikke gjenta blundere som nevnt ovenfor to ganger, foreløpig…(jinx!).

Men hvem er egentlig Finansnerden?

Jeg er en 30(pluss litt til) åring med altfor lang utdannelse(innen noe helt annet enn finans) som skildrer sin ferd på vei til økonomisk frihet gjennom denne bloggen.

Mitt store hårete mål er å bli økonomisk uavhengig innen 12 år, fra og med april 2014. Jeg vil ha ”FUCK YOU” money, sagt på godt norsk. Det vil si å ha nok penger investert til og høflig kunne avslå eventuelle mindre fornuftige anmodninger fra sjefen, uten å måtte bekymre meg for de økonomiske konsekvensene av det å få sparken. Heldigvis har jeg det supert der jeg er i dag, men erfaringsmessig vet en aldri hvor lenge idyllen varer. Viktigheten av å ha slike midler oppsummeres så fint her av mr jlcollinsnh.

Umulig å oppnå sier du?

Gjennom en kombinasjon av å 1. øke egen inntekt, 2. redusere kostnader og 3. investere overskuddet mener jeg at dette er fullt oppnåelig innen april 2026. Flere har gjort det før meg, og mange andre vil gjøre det etter meg. Merk mine ord.

Hvorfor denne bloggen?

Jeg ønsker så å si ”å skrive mine ord i stein”, slik at jeg føler en sterkere forpliktelse til å gjennomføre planen for å nå målet om økonomisk uavhengighet. Hva kan jeg si, jeg simpelthen elsker store hårete mål!

Videre er jeg ikke interessert i å tre verken min kunnskap eller synspunkter nedover ørene på noen. Slik hjernevasking overlater jeg til utdanningsinstitusjonene og politikere. Derimot ønsker jeg å dele av de erfaringer jeg gjør meg på ferden og kunnskapen jeg tilegner meg underveis. Da jeg for tiden er på jakt etter en bolig til utleie(dog til rett pris) og investerer aktivt i aksjemarkedet, så vil det være tonnevis av spennende temaer å skrive om fremover!

*Bilde ovenfor er ikke nødvendigvis representativt. Jeg røyker nemlig ikke.

Vennlig hilsen

Finansnerden

 

Legg igjen en kommentar