Helgelesing – Aksjer, Warren Buffett og annet snacks

Hei, og velkommen til andre utgave av helgelesing fra Finansnerden,

Siden hele 500 av dere leste samlingen av artikler om aksjer, privatøkonomi og selvutvikling/karriere, som jeg la ut sist fredag, så følger jeg opp med enda mer. Artiklene nedenfor er spennende innhold fra hele verden, som jeg selv har kost meg med i løpet av uken som har gått.

Merk at flere av artiklene fortsatt er på engelsk. Disse er merket med (ENG).

Og med det ønsker jeg dere alle en fantastisk helg! :)

Lesestoff jeg har kost meg med denne uken

Investere:

Privatøkonomi:

Karriere og selvutvikling:

2 thoughts on “Helgelesing – Aksjer, Warren Buffett og annet snacks

  1. Bloggen har blitt obligatorisk lesing, mye bra her.

    Var du inne under finanskrisen? Jeg sitter å venter på neste krise. 7 år siden siste smell nå, og ut fra historien er vi på overtid. Og en generasjon, ca 25 år, siden siste boligkrakk. Skagen-fondene sa en gang at de hadde regnet på lengden av ‘manns minne’ i finansielle markeder – de kom frem til at det var ca 3,5 år. 😉 Neste runde kan bli blodig. Finanskrisen tok et saftig jafs av mine midler sist, men jeg satt stort sett rolig gjennom kaoset og 2009 ble en fest. Neste gang vil jeg nok være mer aktiv. Har du planene klare for hvordan du skal håndtere manisk-depressive Mr Market i depressiv fase?

    1. Hei Terje, hyggelig å høre!

      Ja,jeg var inne under finanskrisen. Var da jeg virkelig begynte å interessere meg for aksjer. Var dessverre litt knapp på kapital den gang, men ble fin avkastning målt i prosent. Husker hvor fasinerende det var å se selv hardbarkete investorer kaste kortene,mens man selv som student lastet opp. Lærepengen fra den gang er å alltid ha masse likvider i bakhånd, som jeg skriver om her: https://www.finansnerden.no/hvorfor-du-trenger-et-mulighetsfond-til-investeringer/. Så når Mr Market igjen ramler utpå er jeg vel beredt til å laste opp! Planen min ved ny krise er ganske enkelt å fortsette å fylle på den eksisterende porteføljen iht fastsatte vekter. Samtidig vil jeg bli mer aktiv innen enkelt aksjer igjen, som jo 10% av porteføljen er satt av til. Kriser = kjøpmuligheter for de som er beredt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.