Helgelesing – Aksjer og mer om Kina

Hei, og velkommen til fjerde utgave av helgelesing fra Finansnerden,

Her byr jeg som vanlig på et knippe linker fra fjern og nær.

Denne gang er fokuset på Kina i to av artiklene.  Som du sikkert har fått med deg, så har det kinesiske aksjemarkedet gått fullstendig bananas, og mange venter nå på at det skal smelle nedover. Bare se utviklingen i diagrammet nedenfor(Kina i rødt)! Men vil det gjøre det? Ikke vet jeg, men jeg har ihvertfall gravd frem noen artikler på temaet. Hver av dem med forskjellige konklusjoner, så da kan du lese og gjøre opp din egen mening.

Ellers domineres ukens leseliste av innsikt og kunnskap om å investere egne penger til en fornuftig avkastning. Som vanlig har jeg også inkludert litt om norsk økonomi og karriere/livsstil.

Er det noe tema du savner på leselisten, eller ønsker mer av, så gi lyd i kommentarfeltet nedenfor.

Merk at flere av artiklene fortsatt er på engelsk. Disse er merket med (ENG).

Ha en fantatisk helg! :)

Aksjemarkeder

Lesestoff jeg har kost meg med denne uken!

Investere

«Déjà vue» – Skarpt fra Peter Warren, som vanlig. Denne gang om et enkelt datapunkt, som i 2007 viste seg dyrt for investorene å ignorere. His du er fersk i gamet anbefaler jeg deg å lese kommentarfeltet på under Peter`s innlegg også.

«Shanghai is going to crash!… Like a bull in a china shop» – Interessant fra Market Anthropology om hvordan galskapen i det kinesiske aksjemarkedet kanskje ikke vil ende med et brak(ENG).

«Real costs of Chinese stocks dwarfs those of 2007 bubble» – Bra fra Bloomberg om hvorfor det kinesiske aksjemarkedet kanskje likevel vil enda i et brak(ENG).

«How Chineas senior citizens are leanring to trade stocks» – Sylkvasst fra Zero Hedge! Skremmende lesing om kunnskapsnivået blant deler av kinesiske hobbyinvestorer(ENG).

«Murphy was an investor» – Glitrende lesing fra Jason Zweig om hvordan alt som kan gå galt har en tendens til å gå galt, også i aksjemarkedert(ENG)

«The high cost of investing like a daredevil» – Relevant fra New York Times om hvorfor du bør investere med det lange løp i minne.Kort sagt, vi investorer er våre egne verste fiender(ENG).

«All vedens utbytte monner ikke» – Trym Riksen mimrer om de gode gamle dager og modeller for å prise aksjemarkedet.

«Gratis lån og null rente i banken Hva gjør du da?» – Fra Aftenposten. En korrigert versjon av den fra forrige uke hvor Nordea sjefen var ute og ba folk tømme bankkontoene og laste opp i aksjefond, uten å nevne vesentlige ting som risikotolleranse og tidshorisont. Min kommentar her.

Økonomi

«Nedsyltet i gjeld» – Fra DN. Nordmenn er nedsyltet i gjeld, hovedsakelig boliglån. Dette gjeldsberget truer nå den norske økonomien ifølge nervøse sjefsøkonomer, som heldigvis har en tendens til å ta feil om slikt.

«Bekymret for rentenedsettelsen» – Norges Bank satte torsdag(18.06.2015) styringsrenten ned til 1%, og Norges Eiendomsmeglingsforbund er bekymret,

Selvutvikling/karriere

«Why I`m setting myself back in my career i favor of a happier life» – Tankevekkende lesing fra Evans Prater.

«Målskolen – #7 Lag en fremdriftsplan» – Målskolen hos Pengeblogg fortsetter.

Hvis du finner noe av dette interessant, så del det gjerne med andre du tror kan ha nytte av det. Samtidig ønsker jeg å minne på at det nå er mulig å følge Finansnerden på både Twitter(@Finansnerden) og Facebook, utover epost.

Legg igjen en kommentar