Hvordan jeg sparer penger med kredittkort

Hvordan jeg tjener penger på kredittkort

Jeg har dratt inn overraskende mye penger på fornuftig bruk av kredittkort opp i gjennom årene. Likevel er det ikke for alle.

Artikkel med sponset lenke.

Jeg er over snittet begeistret for kredittkort. Kanskje ikke like mye som jeg er for indeksfond, men alt som bidrar til penger i kassa får tommel opp av meg. Enten det er innkjøp av klær, uteliv, reiser eller større innkjøp, så trekker jeg plastkortet. Det er flere grunner til det.

Kortene gir meg nemlig ekstra inntekt i form av bonuspoeng, rabatter og kontanter.

Det krever selvsagt disiplin til å betale utestående beløp i helhet ved forfall. Klarer du ikke det er ikke kredittkort noe for deg, og du kan hoppe over dette innlegget.

1. Kredittkort gir meg penger tilbake

Ved bruk av kredittkort som gir penger tilbake i form av rabatter, kontanter og bonuspoeng hos flyselskaper, så tjener jeg penger. Joda, beløpene er kanskje ikke de største, men alle monner drar.

For eksempel satt jeg alt av utlegg i gamle jobben på et kort, som gav 1% i «kick-back». Kall det gjerne penger tilbake. Selvsagt er det penger utsteder vil vi skal bruke på tull, men blås i det. For hver krone jeg la ut, fikk jeg et øre tilbake. Det høres kanskje ikke mye ut. Men med utlegg i størrelsen kr 30.000,- til innkjøp og reiser i måneden ble det penger.

1% av kr 30.000,- er jo kr 300,-. Gang det opp med tolv måneder, og du får kr 3.600,- årlig.

Jeg vet ikke med deg, men jeg sier i hvertfall ikke nei til ca. 7 flasker god champagne. Ikke det at jeg sved av pengene på champagne. Det er bare en snodig målestokk jeg og en kompis har for gratis penger.

2. Rentefri betalingsutsettelse

Kredittkortene jeg bruker i dag gir meg inntil 45 dagers betalingsutsettelse.

Jeg sier inntil fordi antall dager vil variere med når kjøpet ble gjort. Hvis kredittkortregningen beregnes fra den 15 hver måned, og forfall er den 30, så vil et kjøp gjort 14 april måtte betales 30 april.

Med litt planlegging er det likevel mulig å utnytte betalingsutsettelsen maksimalt.

La oss si jeg timer kjøp av ny og super fancy sofa, spisebord og stoler til kr 50.000,-. Med 45 dagers utsettelse, så er det kr 50.000,- som får godgjøre seg 45 ekstra dager på boligkreditten, som løper til 2,95% rente årlig. Det betyr at jeg sparer ((kr 50.000 x 0,0295)/365*45) ca. kr 182,-i renteutgifter uten å løfte en finger.

3. Reiseforsikring inkludert

Utover å gi penger tilbake og betalingsutsettelse, så har kredittkort ofte en helt grei reiseforsikring.

For eksempel er jeg dekket hvis mer enn 50% av transportkostnadene er belastet Norwegian kortet mitt. Et kjapt søk på finansportalen viser at lignende forsikring tegnet hos et forsikringsselskap koster minst kr 1.000,-. årlig Dette er penger jeg sparer på å benytte reiseforsikringen som ligger i kortet.

Merk at jeg ikke synes dekningen her er god nok for å reise med familie. Joda, de skriver at avtalen dekker «kortinnehaver, ektefelle/samboer og barn under 21 år», men på tur med barn ville jeg tegnet en forsikring som favner bredere.

Hvordan finne riktig kredittkort?

Det kan være krevende å finne frem i jungelen av kredittkort. Et raskt Google-søk på ordet gir vanvittige 477.000 treff. Heldigvis finnes det nettsider, som kan hjelpe oss med å finne riktig kredittkort(jeg fikk betalt for å inkludere denne vesle lenken).

Nå er det umulig for meg å si noe om hvilket kredittkort, som vil være mest lønnsomt for deg. Jeg vet kun hva som har vært innbringende for meg selv. Mine krav til kort er i hvertfall som følger:

 • Cash back hvor bonus kan tas ut i kontanter eller flybilletter
 • Minst 45 dagers betalingsutsettelse
 • En dugelig reiseforsikring
 • Lavt valutapåslag
 • Gebyrfritt i bruk, i Norge så vel som i utlandet
 • Ingen årspris

På en skala fra 1 til 5, hvor fem er best, hvor godt likte du dette innlegget?

View Results

Loading ... Loading ...

14 thoughts on “Hvordan jeg tjener penger på kredittkort

 1. Selv har jeg og min familie brukt utelukkende kredittkort siden 2011, med ulik kashback innenfor forskjellige bransjer. Siden da har det blitt nærmere 60.000 kroner tilbake. I tillegg kommer kjøpeutbytte fra Coop og ulike typer kickback ved netthandel (viaTrumf og kickback.no). Det meste av dette har jeg kjøpt fondsandeler for.

  1. Hei Nåla-i-veggen,

   Gøy å se at flere klarer å skvise penger ut av kredittkort selskapene. Så lenge man ALLTID betaler utestående beløp i helhet hver måned, så er god butikk. Hadde alle vært like fornuftige ville nok brorparten av rabatter, etc forsvinne kjapt. Ikke at det er en fare for det for øyeblikket 😉

 2. Dette er litt på siden/offtopic, men synes det kan være interessant med et innspill rundt det. Ser at du sammenligner med boligkreditt som har en rente på 2,95%. Personlig er jeg litt skeptisk til dette produktet som bankene pusher. Ja, det gir deg en enorm fleksibilitet, og er det er helt klart kjekt å ha enkel tilgang til kapital men jeg mener det er til en uforholdsmessig høy kostnad; ofte ligger jo boligkredittrenten 0,5% og kanskje enda mer over den ordinære renten. På et rammelån på eksempelvis 2mill aksepterer man da 10000kr i ekstra rentekostnader pr år. Er formålet med rammelånet tilgang til feks 200000kr er det ikke da heller bedre å spare dem opp og heller ha de på en høyrentekonto? Så heller ha et ordinært boliglån med lavere rente. Å betale 10000kr for å ha tilgang til 200000kr er jo vanvittig dyrt. Jeg skjønner godt at bankene prøver å pushe dette på kundene. Eller hva tenker du?

  1. Hei Nils,

   Hvorvidt boligkreditt kan være lurt eller ei kommer ganske enkelt på hva man tenker å bruke pengene til. For min del fungerer denne kredittfasiliteten som et mulighetsfond til investeringer. Viktig å ha cash i bakhånd for å kunne kjøpe mye når markedene faller og media hyler om aksjemarkedets endelik. Det fungerer helt greit, da jeg kun betaler for hva jeg bruker. Sånn sett er en rente på 2,95% billig når det gjør en i stand til å kjøpe mye aksjer når de er billige. Tenker man derimot å låne opp for å kjøpe ny bil, etc, så er man ute og kjører. Ellers er det få banker som «pusher» boligkreditt, da produktet er dårlig butikk i forhold til vanlige boliglån.

 3. Jeg kunne tenke meg å låne penger på kredittkort, sette disse inn på Sparekonto i en bank og holde dem der til rentene på kredittkortlånet begynner å løpe, for så å betale dem tilbake med en gang. Dette vil jeg så gjenta hver måned, og innebære at jeg får renter av beløpet av banken min, uten at lånet koster noe fra kredittkortselskapet. Dersom jeg legger inn dette som automatisk tilbakebetaling, så ser jeg ingen risiko ved det.

  Dette vil jo helt klart lønne seg dersom kredittkort(ene) ikke har årsavgift eller andre gebyrer, og sparekontoen man setter det på har ubegrenset gebyrfrie uttak i året.

  Dette virker jo som gratis penger — litt for godt til å være sant. Er det det?

  Dessuten – hvordan vil dette påvirke ligningen min? Vil de regne det som formue dersom jeg har større beløp på Sparekontoen det meste av tiden?

  Eller er det slik at skattepliktig formue er det jeg har på sparekontoen, minus det jeg har lånt av kredittkortselskapet, altså at det hele vil gå i null, rent skattemessig?

  Dersom dette er en sikker investering – hvorfor gjør ikke alle det?

  1. Da må du finne et kort som ikke tar gebyr for kontantuttak eller å føre over penger fra kortet til en høyrentekonto. Er stygt redd for at disse gebyrene (gjerne en sum + 1% av uttaksbeløpet) fort spiser opp renta på høyrentekontoen.

  2. Hei OC,

   Kreative tanker 😉 Dessverre har jeg ikke sett et kredittkort som lar en overføre «kontanter» til konto, uten at rentene løper umiddelbart. Betalingsutsettelsen gjelder kun for kjøp av varer og tjenester, og ikke uttak. Sannsynligvis derfor ikke «alle» gjør det.

 4. Et lite tips angående det 😉 Vipps regnes ikke som kontantuttak! Vipps til dama, også vippser hun tilbake, vipps så har du overført pengene uten gebyr og renter. Funker fint på mine kredittkort!

  1. Og alle kredittkort lar deg vippse over gratis, uten at rentene begynner å gå?
   Interessant.

   For at det skal bli noe penger ut av dette må jeg nok også forhandle opp disponibel kreditt. De fleste har 100.000 i maksgrense, men jeg blir tilbudt 30.000 og 50.000 osv basert på min inntekt. Det de imidlertid ikke spør om i nettsøknadsskjemaet er jo hvor mye jeg har i formue. Jeg har 300.000 stående i et indeksfond, så det må vel kjøpe meg litt troverdighet?
   OC

   1. Å drive og Vippse penger fram og tilbake til dama di i beløp som er store nok til å gi noe avkastning vil gjøre at du kan havne under overvåkning for kreativt kortbruk og eventuelt hvitvasking.
    Dette er ikke gunstig for deg.

    Dessuten er det vel en grense på 5000kr for gebyrfri overføring, over det blir det gebyr på 1%

   2. Vipps har en grense på 100’000 kr. Så med 1% cashback kan du tjene en 1000 kr i året. Kanskje den kan være nyttig om det er kort som krever at man bruker et vist beløp i måneden for å utløse en eller annen rabatt. Så vidt jeg kan se kan du maks tjene 1000 kr på denne hacken =P

    1. Grensen for overføringer via Vipps er nå kr. 250.000 pr. år. Så hvis begge ektefeller overfører maksbeløpet til hverandre i løpet av et år, blir samlet fortjeneste kr. 5.000 med 1% cash back (forutsatt at alle overføringene er på maks. kr. 5000 slik at det ikke påløper noe gebyr, at kredittgrensene ikke overskrides, og at all utestående kredittkortgjeld alltid betales på forfallsdato).

 5. Kommentaren din om 7 flasker god champagne fikk meg til å le. Like etter at jeg flyttet til Oslo som ung (og ikke så sunn) student pleide jeg å regne sparing i antall kebab 🙂 Fint å ha en målestokk, men kanskje litt mer classy med Champagne..

Leave a Reply

Your email address will not be published.